Čedomir Janjić u poseti Lazarevu

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, posetio je danas Lazarevo i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima te mesne zajednice.
Današnja poseta, rekao je on, deo je redovnih aktivnosti, a u planu je da gradski čelnici u narednom periodu obiđu mesne zajednice, kako one u gradu, tako i one u naseljenim mestima.
-Gradonačelnik i ja smo dogovorili da obiđemo sve mesne zajednice jer je to najbolji način da se u neposrednom razgovoru upoznamo sa njihovim problemima. Videli ste da mi približavamo Gradsku upravu građanima, otvorili smo kancelariju na Bagljašu, a to ćemo učiniti i u još nekoliko mesnih zajednica u gradu. Sela muče drugačiji problemi i zato smatramo da su ovakvi razgovori izuzetno važni i korisni. Takođe, planiramo budžet za iduću godinu i razmotrićemo na koje ćemo se projekte usredsrediti – rekao je Janjić. 
 
 
Tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima mesne zajednice Lazarevo istaknuto je da je jedan od gorućih probmela izgradnja kanalizacione mreže, što je, kako kaže, veliki problem u gotovo svim naseljenim mestima.
- U Zrenjaninu je urađena kompletna kanalizaciona mreža, ali se to mora uraditi i u naseljenim mestima. Trenutno se izvode radovi u četiri naseljena mesta, a mislim da će nakon njihovog završetka izgradnja najpre krenuti u onim naseljenim mestima u kojima imaju izrađene projekte – dodao je Janjić.     Radmilo Stanišić, predsedenik Saveta Mesne zajednice kaže da Lazarevčani izradu projekta i izgradnju kanalizacione mreže čekaju veoma dugo. 
Zadovoljni smo današnjim sastankom jer smo dobili obećanje da smo u narednom preriodu predviđeni za realizaciju tog projekta koji je inače završen ove godine. Pored kanalizacije, imamo i problem sa putevima. Ti putevi izgrađeni su zahvaljujući samodoprinosu meštana, ali mi nismo u mogućnosti da se staramo i o njihovom održavanju. Nadamo se da će lokalna samouprava imati za to sluha kako bi nam pomogla, da bar, ukoliko je to jedino moguće, saniramo poprilično velike rupe – rekao je Stanišić.
Inače, u Lazarevu, naveo je, imaju gotov projekat za izgradnju dečijeg vrtića, jer za tim postoji velika  potreba roditelja.
- Imao oko stotinak dece , a taj vrtić bi koristio i deci sa Zlatice, ali i deci čiji roditelji na posao u Zrenjanin dolaze preko Lazareva – dodao je Stanišić.