Održana sednica Gradskog veća

Gradsko veće usvojilo je danas Zaključak o pokretanju inicijative da se izmeni način obračuna cene gasa za potrošače u Zrenjaninu i regionu kojima se isporučuje domaći gas u znatno većim količinama u odnosu na uvozni gas i da se koriguje način obračuna količine prirodnog gasa.
Pomoćnik gradonačelnika Darko Karan kaže da je to učinjeno na predlog privrednika i građana, sa ciljem kako bi svi potrošači bili u poziciji da plaćaju istu cenu za istu količinu i kvalitet isporučenog gasa. Taj Zaključak biće i na dnevnom redu naredne Skupštine grada a nakon toga biće upućeni zahtevi prema Ministarstvu energetike, Agenciji za energetiku i JP „Srbijagas“.   
Gradsko veće usvojilo je danas i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti JKP ''Gradska toplana'' Zrenjanin na cene grejanja. Izvestilac po toj tački, Darko Karan kaže da je Vlada Srbije donela Uredbu o načinu utvrđivanja najnižih i najviših prosečnih cena daljinskog grejanja za grejnu sezonu 2012/2013 tako da se ovim Predlogom usklađuju cene.
- Ono što treba istaći jeste da je po toj uredbi omogućena prosečna cena od 92 dinara, a da smo se mi opredelili da naša cena ostane na iznosu od 82, 85 dinara kako bismo zaštitili naše sugrađane – rekao je Karan.
Inače, po osnovu ovog rešenja postoje manje korekcije cena koje se odnose na grejanje individualnog stanovanja, vojnih ustanova, ustanova obrazovanja i drugih.
 
 
   
 
Obrazlažući sledeću tačku dnevnog reda - Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Radne grupe za praćenje realizacije započetih projekata od značaja, Karan je istakao da je u proteklom periodu bilo mnogo investicija koje su započete, a nisu završene.
-Želimo da ovom radnom grupom utvrdimo presek postojećih investicija, odnosno da vidimo na koji način su one rađene. Ne želim da kažem da imamo problem, ali moramo ispitati i vrtić na Gradnulici, ambulantu na Zelenom polju, zgradu komiteta, spotrske hale u Aradcu, Mihajlovu i druge – istakao je Karan navodeći da se mora utvrditi pravo stanje stvari po svakoj investiciji.
-Očekujem da ćemo krajem godine imati sagledanu situaciju i da ćemo za decembarsku Skupštinu grada izaći sa tačnim informacjama po svakoj investiciji – dodao je on.
Članovi Gradskog veća upoznati su i sa Informacijom za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Zrenjaninu za 2012. godinu, a izvestilac po ovoj tački bio je Vojislav Subin.