Renovirana ambulanta u Melencima

Gradonačelnik Zrenajnina mr Ivan Bošnjak obišao je juče, zajedno sa direktorkom Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“, dr Biljanom Papić, renoviranu zdravstvenu ambilantu u Melencima, a koja je, kako je rečeno, bila u veoma lošem stanju i nije okrečena više od trideset godina.


Dr Papić kaže da se dugo čekalo na rekonstrukciju ove ambulante koja broji oko 9.000 kartona i u kojoj rade tri lekara, tri patronažne sestre, stomatolog i stomatološka stestra.
Kako je istakla sredstva za ove radove, u iznosu od 4 miliona dinara, obezbedila je Mesna zajednica Melenci, a koja su oprihodovana na ime rudne rente.

 


Doktorka Smilja Petrović, šef ambulante u Melencima, koja u toj ambulanti radi četrnaest godina, kaže da za sve te godine prostorije nisu bile čak ni okrečene.
- Higijenski uslovi su bili izuzetno loši, čak ispod higijenskog minimuma tako da, osećaj je mojih kolega, pacijenti nisu bili zadovoljni. Najzad, uložena sz finansijska sredstva i renoviran je objekat. Sada smo podigli nivo zdravstvenoj ustanovi – kazala je dr Petrović.