Rešavanje gorućih problema u seoskim mesnim zajednicama

Gradska uprava rešila je da obiđe seoske i gradske mesne zajednice kako bi se upoznala sa problemima koji su najaaktuelniji i najbolniji, rekao je danas prilikom posete Mesnoj zajednici Perlez, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.
- Tokom današnjeg razovora upućeni smo na probleme žitelja Perleza i mišljenja sam da za neke od njih možemo da iznađemo rešenje. Uglavnom, u svim seoskim mesnim zajednicama, najveći problem je nedostatak fekalne kanalizacije. I ovde je to slučaj, s tim što su Perležani bili mudri i u ranijem periodu uradili projekat, pa samim tim ulaze u neku drugu fazu realizacije kada ćemo tim projektima konkurisati kod Pokrajine i Republike kako bi zajednički uspeli da obezbedimo sredstva za kretanje u realizaciju izgradnje fekalne kanalizacije – rekao je Janjić.
 
 
 
U poseti Perlezu bio je danas i načelnik gradske Službe za poslove mesnih kancelarija Dragan Ćapin.
Miloš Minić, sekretar mesne zajednice kaže da je Perlez  oduvek imao dobru saradnju sa Gradskom upravom i gradskim vlastima, a da je ona sada i poboljšana.
-Tražene su informacije od svih sela o tome šta nas tišti i šta je od projekata urađeno kako bi se napravila baza podataka i kako bi se problemi rešavali. Kao i u životu, problema ima puno. Neki se nažalost neće brzo rešiti, ali ćemo pokušati da rešavamo one najveće, a to je u ovom trenutku izgradnja fekalne kanalizacije. Sredstva od Pokrajine smo dobili i već imamo gotov  projekat. Sve je spremno što se tiče dokumentacije, a nadam se da ćemo sa gradskim vlastima uspeti nešto da uradimo i počnemo sa realizacijom – objasnio je Minić.
Prema njegovim rečima, u Perlezu će o izgradnji kanalizacije najpre biti sprovedena anketa kako bi se videlo postoji li zaista opravdanost za takvo ulaganje.
-Mislim da zainteresovanih ima jer imamo velikih problema sa crpljenjem i prezasićenošću septičkih jama. Baziraćemo se da krenemo u rešavanje tog, najvećeg problema, a usput ćemo rešavati one manje, svakodnevne – naglasio je on.
Inače, u ovoj mesnoj zajednici već je urađeno desetak projekata koji čekaju na realizaciju.