Veća naknada za zrenjaninske bebe

Odlukom Gradskog veća majkama porodiljama sa teritorije grada Zrenjanina naknada za prvorođeno dete biće povećana sa 35.000 dinara na 50.000 dok će za drugorođeno i trećerođeno dete ta naknada biti nepromenjena, 35.000 dinara. Ovo rešenje biće primenjivano do 1.januara iduće godine.
 
 
Obrazlažući ovu odluku gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak podsetio je da su odlukom Ustavnog suda od 13. jula ove godine stavljene van snage odredbe zakona o određenim nadležnostima AP Vojvodine, pa je u vezi sa tim pokrajinska Vlada ukinula odluke o naknadi za prvorođeno dete, naknadu za porodice u kojma su rođeni blizanci, kao i porodice u kojima su rođene trojke i naknade za regresiranje dela troškova boravka u predškolskim ustanovama za treće dete.
-Mi smo kao odgovoran Grad ovu temu stavili na dnevni red i u planiranju budžeta opredelili smo dodatna sredstva, tako da smo pomoć prvorođenom detetu sa trideset i pet povećali na pedeset hiljada dinara. U ukupnoj masi budžeta će to iznositi oko sedam miliona dinara više u narednoj godini - rekao je Bošnjak.
 
 
 Kako je naveo, u planu je i inicijativa da u narednoj godini Grad Zrenjanin snosi troškove finansiranja užine za treće, četvrto i peto dete. Do sada su, kazao je, iz gradskog budžeta troškovi finansiranja užina pokrivani samo za predškolsku decu.
Na daašnjoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja o prihvatanju zahteva JKP ''Pijace i parkinzi'' iz Zrenjanina o odobravanju privremenog korišćenja dela parkirališta na Bagljaškoj pijaci radi prodaje kupusa za zimnicu iz kamiona i prikolica, najkasnije do 31.12.2012. godine, ako i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti JKP ''Pijace i parkinzi'' Zrenjanin u vezi korišćenja prostora na lokaciji Nove pijace i to privremenog korišćenja delova parcela i korišćenja dela javnih površina (parkinga) radi obezbeđivanja prostora za prodaju polovne robe, prodaju robe iz kamiona i prikolica i prodaju sezonske robe