Gradonačelnik Bošnjak: Za budućnost, boljitak i prosperitet Zrenjanina

 

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, saopštio je danas novinarima da je u utorak 11, decembra u 14 časova podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini AP Vojvodine.





-Do toga je došlo nakon pojave napisa u novinama pošto mi do 11. decembra nije bilo uručeno drugostepeno rešenje, odnosno odbijanje moje žalbe na rešenje Agencije za sprečavanje sukoba interesa. Agencija je praktično nakon mog imejla i usmenog odbraćanja faksom isporučila to odbijanje. Naravno, možete se uveriti u sadržaj da se nigde ne pominje zakonsko rešenje, ali po principu, jedan čovek jedna funkcija, ja sam se odlučio za funkciju gradonačelnika - kazao je Bošnjak i pozvao funkcionere koji su u sukob interesa došli na isti način, da postupe po njegovom primeru.

 


Na pitanje zbog čega je odlučio da ostane na funkciji gradonačelnika Bošnjak je rekao da je takvu odluku doneo na osnovu tromesečnog iskustva, koliko je na funkciji gradonačelnika, odnosno da se dobrim operativnim radom na lokalu mnogo više može postići, nego, kako je naveo, biti jedan od opozicionioh poslanika u Skupštini AP Vojvodine koji imaju samo protokolarnu ulogu.
-Mnogo više toga se može postići radom na terenu, zajedno sa svojim ljudima i to na projektima koji bi mogli da vrate ovaj grad na staze razvoja, boljitka, prosperiteta i budućnosti – rekao je on.