Iz Ministarstva građevine i urbanizma obezbeđeno 16,3 miliona dinara

Ugovor između Ministarstva građevine i urbanizma i Grada Zrenjanin za realizaciju Projekta izgradnje crpne stanice Centar, potisni cevovod i fekalnu kanalizaciju u ulici Cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića potpisan je juče. 
Ugovor je ispred Grada Zrenjanina potpisao pomoćnik gradonačelnika Darko Karan. 
Kako je rekao, ugovor je vredan 16.327.000 dinara, izvođač je JKP „Vododvod i kanalizacija“, a rok izgradnje devedeset radnih dana.
 
 
- Ministarstvo građevine i urbanizma i ministar Velimir Ilić podržavaju projekte Grada Zrenjanina. I ovoga puta je došlo do realizacije naših zahteva, pa će potpisivanjem ovog ugovora veliki, dugogodišnji  problem biti rešen. Naime, iz godine u godinu svedoci smo da u samom centru grada dolazi do izlivanja fekalne kanalizacije i otpadnih voda. Nakon završetka ovog projekta toga više neće biti – rekao je Karan.
Prema njegovim rečima, realizacija tog projekta otpočeće čim za to budu stvoreni uslovi.
-Sredstva su obezbeđena, to je važno, i nadam se da će i u narednom periodu ovo ministarstvo  podržavati projekte u našem gradu – kazao je on.
Osim što, zahvaljujući ovom poslu, više neće biti neprijatnih mirisa u ulici Cara Dušana, biće stvoreni i uslovi za nastavak  projekta uređenja centra grada u sklopu kojeg su planirani i radovi na Trgu slobode.