Milan Piperski vs Ferenc Zold - odbrojavanje počinje...

Ušli smo u sedmicu u kojoj, praktično, počinje odbrojavanje pred bokserski spektakl u Zrenjaninu i meč između Milana Piperskog i mađarskog boksera sa slovačkom licencom Ferenca Zolda, u subotu, 15. decembra, u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani". Sve je spremno za manifestaciju nazvanu "Magnetrans Gala boxing night", a distribucija besplatnih ulaznica počinje u četvrtak, u 12 časova, na biletarnici "Kristalne dvorane", saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. 
 
 
Press konferenciji su prisustvovali glavni akter subotnjeg meča, prvak Balkana i sveslovenskih zemalja Milan Piperski, potom predsednik "Balkan boxing" Darko Popivoda, predsednik Organizacionog odbora manifestacije Željko Malušić i članovi Organizacionog odbora - gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i Darko Bađok. 
 
    
 
Darko Popivoda je istakao da boksersko veče organizuju "Balkan boxing" i Grad Zrenjanin, pod pokroviteljstvom vršačkog "Hemofarma" i najavio ne samo spektakl u glavnoj borbi, već i dobre i kvalitetne uvodne mečeve, kojih će biti četiri. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak izrazio je uverenje da će subotnji događaj biti organizovan na najbolji mogući način i da će Zrenjanin još jednom biti dobar i pravi primer kako se, pre svega, brine o svojim sportistima, samim tim i o svojim gostima.
- Meni je velika čast što ono, što smo negde pri prvom susretu s Milanom pominjali, sada zajedno ostvarujemo – njegovu želju da profesionalni meč održi u svom rodnom gradu. Svi zajedno navijaćemo te večeri za Milana, uz njega smo bili do sada, bićemo i ubuduće. Biće to prilika da se Zrenjanin, uz Milanovu borbu, podseti i svojih čuvenih boksera, poteklih iz ovog grada, a da boks, kao plemenita veština, bude dobro usmerenje za mlade generacije koje žele da se bave sportom – istakao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
    
 
- Moja obaveza i odgovornost su da Zrenjanin učinimo dobrim domaćinom, kakav je on bio i do sada – rekao je predsednik Organizacionog odbora Željko Malušić i dodao da sve pripreme za manifestaciju protiču u najboljem redu. 
 
Darko Bađok je rekao da će meč Piperski – Zold biti direktno prenošen posredstvom televizije B92 i da će to biti prilika za gledaoce širom Srbije, pa i šire, da uživaju u spektaklu iz Zrenjanina. On je naglasio da će distribucija ulaznica početi u četvrtak, u 12 časova, na biletarnici "Kristalne dvorane", a ukoliko prvog dana preostane ulaznica, one će se deliti sutradan, u isto vreme. Zainteresovani će imati pravo da, uz ličnu kartu, dobiju najviše dve ulaznice. Takođe, jedan broj karata rezervisan je za goste našeg grada koji će stići u Zrenjanin pre samog meča. 
 
Milan Piperski, kom je rođendan dan posle meča, a moguće je i da sam meč završi posle ponoći, dakle na rođendan, zahvalio se prisutnima na lepim rečima i željama i pozvao Zrenjanince da u što većem broju dođu u "Kristalnu dvoranu".
-  Što se moje forme tiče, osećam da je ona na najvišem nivou i nadam se da ću sebe u meču prezentovati u najboljem svetlu i opravdati ono što navijači i građani Srbije od mene očekuju - da pobednički pojas ostane u Srbiji i Zrenjaninu, u mom vlasništvu, a za dalje ćemo videti – naglasio je popularni "Piper".
 
Podsetimo, Gala boks veče u Zrenjaninu počinje u subotu, 15. decembra, u 20 časova, u "Kristalnoj dvorani" uvodnim mečevima u kojima će nastupati Nebojša Čurović protiv Miše Nikolića, Haris Čalaković protiv Srećka Janjića i Zvjezdan Vidaković protiv Mileta Nikolića. U glavnoj uvodnoj borbi odmeriće snage Mane Marčeta (Srbija) i Jakov Gospić (Hrvatska), a potom, u meču večeri, u 12 rundi, u svojoj drugoj odbrani titule balkanskog i sveslovenskog prvaka, naš Milan Piperski protiv Ferenca Zolda.