Održana sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneto je Rešenje o razrešenju Jasmine Malinić dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina, a zatim i Odluka o njenom postavljenju na mesto načelnika Gradske uprave. Ta Odluka doneta je na osnovu Javnog oglasa za postavljenje načelnika Gradske uprave Grada Zrenjanina, na pet godina, objavljenog 1. novembra, a zaključenog 9. novembra 2012. godine. 
 
 
 
 
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Rešenja o zaduženju člana Gradskog veća Ivana Bandu za područje – resor zaštita životne sredine, Eko turizam i komunikacija sa energetskim sektorom
U okviru navedenog resora zaštite životne sredine imenovani će vršiti praćenje, analizu i predlaganje mera za poboljšanje stanja u oblasti zaštite životne sredine i vršiće kontakt sa resornim sekretarijatom AP Vojvodine i resornim Ministarstvom Republike Srbije iz pomenute oblasti, kao i drugim nadležnim državnim organima i institucijama. Takođe imenovani će vršiti praćenje, analizu i predlaganje mera za poboljšanje stanja u oblasti Eko turizma.
 
 
 
U oblasti energetike novi član Gradskog veća će biti zadužen za komunikaciju sa resornim sekretarijatom AP Vojvodine i resornim Ministarstvom Republike Srbije iz pomenute oblasti kao i komunikaciju sa nadležnim institucijama iz sektora energetike.
Na današnjoj sednici doneto je i rešenje kojim se odbija Prigovor Mesne zajednice Zlatica - Lazarevo, na Rešenje građevinskog inspektora Odeljenja inspekcije Gradske uprave grada Zrenjanina broj: 220-15/12-IV-05-02 od 04.10.2012. godine.
 
 
 
 
Većnici su usvojili i Predlog Zaključka o prihvatanju odgovora na tužbu protiv Rešenja Gradskog veća broj: 436-688/12-III od 02.10.2012. godine u sporu tužioca ''AUTOBANAT''- DOO ZRENJANIN – u stečaju iz Zrenjanina u postupku pred Upravnim sudom Republike Srbije u Beogradu u predmetu broj: III-1 U 15004/12 od 20.11.2012. godine.
 
Materijali za tačke dnevnog reda nalaze se na sajtu grada Zrenjanina, u delu Gradska vlast, Gradsko veće.