Pekara ''Jefta'' obezbedila pakete za socijalno ugrožene

Članovi Gradskog veća, danas i sutra, podeliće 500 paketa sa hranom (testenina, zamrznuta slatko - slana peciva, kore za pite...) socijalno ugroženim licima. Paketi su donacija Pekare "Jefta", a kako je rečeno, ukupna vrednost te donacije iznosi oko 2.500 evra.
Dragiša Albulj, član Gradskog veća, kaže da je današnja akcija jedna u nizu koja će zaživeti tokom sledeće godine.
 
 
- Na delu je pokazana humanost, pre svega Milorada Jeftića koji je spremio pakete namenjene najugroženijem delu stanovništva i onima koji do sada nisu primali nikakvu pomoć. Grad je prihvatio inicijativu Jeftića i uključili smo se kako bismo dali svoj doprinos, da pokažemo da humanost i dobri ljudi postoje – rekao je Albulj i pozvao privatnike i preduzetnike iz našeg grada da se povedu  primerom Jeftića a da , kako je naveo, naredni paketi budu još bolji, lepši i kvalitetniji.
Dragan Šašić, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja kaže da je na teritoriji Grada oko 11.000 socijalno ugroženih, a da su prilikom odabira korisnika za podelu ovih paketa korištene socijalne karte Centra za socijalni rad.
 
 
- To su korisnici socijalne pomoći koji u ovoj godini nisu dobijali pakete sa hranom ili jednokratnu novčanu pomoć. Takođe bih uputio apel svim preduzetnicima u gradu da se povedu plementim gestom Milorada Jeftića jer, nečije malo, nekome znači mnogo, a to pokazuje i današnja akcija - rekao je Šašić.
Prema njegovim rečima, namera je da se stvore uslovi kako bi se broj korisnika socijalne pomoći iduće godine prepolovio.