Piperski do pobede nokautom u prvoj rundi!

Bokser Milan Piperski u subotu uveče odbranio je titulu prvaka Balkana i svih slovenskih zemalja u WBC verziji pobedom protiv izazivača, Slovaka Ferenca Zolda, u prvoj rundi, nokautom. Slovak je u ringu izdržao samo 160 sekundi, nakon kojih ga je desni kroše Piperskog oborio na pod, što je značilo da šampionski pojas ostaje u Zrenjaninu!
 
Iako je publika u prepunoj zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani ostala uskraćena za dužu borbu, bokserski spektakl nazvan "Magnetrans Gala boxing night" ipak je trajao tri ipo sata, jer su meču Piperski – Zold prethodile četiri uvodne borbe, a sam glavni meč završen je nešto pre ponoći i Milanovog rođendana. 
 
 
Srpski bokser, naš sugrađanin, ostvario je tako desetu pobedu u profesionalnoj karijeri, a drugi put je odbranio titulu sveslovenskog šampiona. Piperski je bio vrlo uzbuđen posle brzinski završenog meča.
- Nisam očekivao da će ovako brzo doći kraj. Nokaut dolazi sam po sebi, pa je tako došao i ovaj, iako sam znao da je protivnik vrlo tvrd. Apsolutno sam uzbuđen ali stvarno nisam očekivao da će ovako brzo doći kraj - nije verovao u ovako brzu pobedu Piperski.
 
Piperski je do sada odboksovao preko 250 mečeva u amaterskoj konkurenciji, bio je višestruki šampion Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i Srbije. Diplomirani je sportski trener, a u profesionalni ring ušao je početkom 2011. godine. Pobedio šest puta i dobio pravo da se bori za titulu sveslovenskog šampiona u WBC verziji. Titulu je odbranio prvi put u avgustu na Zlatiboru, protiv Ukrajinca Procišina.