Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić u poseti Zrenjaninu

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić boravi danas u radnoj poseti Zrenjaninu. Poseta je započela radnim sastankom s gradonačelnikom Zrenjanina, a u programu su još i obilazak Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, Istorijskog arhiva, Gradske narodne biblioteke i Pozorišnog kluba "Zeleno zvono".
- Danas je u Zrenjaninu održan radni sastanak, prvo s gradonačelnikom i njegovim saradnicima, gde smo imali set otvorenih tema o kojima smo postigli saglasnost da nastavimo razgovore na nivou pravnih timova i da je neophodno ostvariti dobru i kvalitetnu saradnju u budućnosti. Nameravamo da posetimo još neke institucije, da vidimo kako rade, šta je to u čemu može Pokrajina da pomogne i gde možemo da vidimo neku buduću saradnju.
 
      
 
Ocenjujući aktuelni trenutak u kulturi u Zrenjaninu, pokrajinski sekretar je rekao da situacija nije ni bolja ni lošija nego što je, na primer, u Novom Sadu, Subotici ili drugim gradovima u Vojvodini.
- Novca ima malo, ali ulaganja ipak postoje i prisutne su velike želje i planovi. Zrenjanin, koliko shvatam, ima interes da ulaže u kulturu, onim sredstvima kojima raspolaže. Mi ćemo, takođe, od strane Pokrajine i kroz konkurse i kroz redovno finansiranje imati neke svoje aktivnosti, tako da u narednom periodu očekujemo da ćemo imati dobru saradnju – istakao je Slaviša Grujić.
 
 
       
 
Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, sastanak s pokrajinskim sekretarom za kulturu i javno informisanje ocenio je kao konstruktivan.
- Uspostavili smo zaista dobru komunikaciju sa pokrajinskim sekretarijatom i naravno da uz jedan konstruktivan pristup s obe strane možemo prevazići neka "otvorena" pitanja. S druge strane, želimo da se orijentišemo da u narednoj budžetskoj godini sva kulturna dešavanja i život u Zrenjaninu budu sastavni deo pokrajinskih aktivnosti i da ono što planiramo da se odvija u seoskim mesnim zajednicama i ustanovama kulture koje su u nadležnosti grada ima podršku pokrajinske administracije. Takođe, želeo bih istaknem da Banat, po svojim svojstvima i Zrenjanin, kao njegovo sedište, daju i dalje značajan doprinos kulturi čitavog regiona, Vojvodine i Srbije i da ono što je dobro u kulturi treba dalje negovati i tome davati podršku – naglasio je gradonačelnik Bošnjak.