Potpisani ugovori sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo učestvovaće u 2012. godini bespovratnim sredstvima u sufinansiranju radova na izradi projektne dokumentacije, izgradnji ili rekonstrukciji vodozahvatnih objekata, u iznosu do 40 miliona dinara, kao i u sufinansiranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda, u iznosu do 40 miliona dinara. Takođe, i ove godine biće dodeljena sredstva za angažovanje i opremanje poljočuvarske službe na teritoriji AP Vojvodine, u iznosu od 70 miliona dinara.
 
 
Tim povodom, danas je u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić potpisao 209 ugovora sa gradonačelnicima i predsednicima opština na teritoriji AP Vojvodine.
Sredstva su opredeljena i za projekte iz našeg grada, a u ime Grada Zrenjanina, ugovore je potpisao pomoćnik gradonačelnika Darko Karan. Kako je rekao, reč je o tri ugovora.
 
 
 
 
- Prvi se odnosi na aktivnosti rada poljočuvarske službe, naime, Grad Zrenjanin dobio je 3,6 miliona dinara, drug ugovor odnosi se na projektno – tehničku dokumentaciju za glavni projekat fekalne kanalizacije u Tarašu, vrednost tog ugovora je 2 miliona dinara. Treći ugovor, potpisan danas odnosi se na projektno – tehničku dokumentaciju za bušenje i opremanje bunara u naselju Banatski Despotovac – objasnio je Karan.
Ujedno, naveo je, ovo je bila prilika da se predstavnici gradova i opština sa teritorije Vojvodine upoznaju sa planovima Pokrajinskog sektretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za narednu godinu.
 
 
-  Očigledno je da će taj Sekretarijat u velikoj merii pomagati sve gradske i opštinske sredine u AP Vojvodini, a siguran sam da će Grad Zrenajnin svojim projektima u dobroj meri moći da konkuriše i dobije određena sredstva a sve u interesu što boljeg komunalnog opremanja naših mesnih zajednica – zaključio je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.