Sastanak predstavnika ZREPOK-a s čelnicima lokalne samouprave

U Gradskoj kući danas je održan još jedan u nizu radnih sastanaka predstavnika Zrenjaninskog poslovnog kruga - ZREPOK s čelnicima lokalne samouprave, na kom je bilo reči o kvalitetu gasa koji troše domaćinstva i industrijski potrošači u našem gradu, problemima u obavljanju taksi delatnosti, regulisanju drumskog saobraćaja na raskrsnicama i preduzetim aktivnostima u vezi sa uspostavljanjem jednošalterskog sistema prilikom izdavanja građevinskih dozvola. Sastankom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, a ispred lokalne samouprave prisustvovali su još i predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić, njegov zamenik Ljubomir Stanisavljev, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, pomoćnik gradonačelnika Darko Karan, član Gradskog veća Radiša Dupljanović i načelnici Odeljenja za urbanizam i Odeljenja za inspekcijsko-nadzorne poslove Ljiljana Pecelj Luburić i Milan Jovanov. 
 
 
Dragan Vidaković, predsednik ZREPOK-a, rekao je da je sastanak bio sadržajan i da se najznačajnija tačka dnevnog reda odnosila na problem kvaliteta zemnog gasa. 
- Pokrenute su i nove inicijative, poput inicijative o izradi nove odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objektata, zaključena je i dobra saradnja po pitanju izrade nove odluke o komunalnim taksama koja je usvojena na prethodnoj sednici Skupštine grada, što se pokazalo kao dobar primer saradnje između poslovne zajednice i odgovornih ljudi za izradu novih rešenja. Prezentovana je i inicijativa za rešavanje problema saobraćaja u gradu Zrenjaninu, u smislu preterane semaforizacije naših raskrsnica, a razgovarano je i na temu nekonkurentnog ponašanja pojedinih budžetskih ustanova koje se na tržištu pojavljuju kao nelojalni konkurenti firmama koje se bave realnim privređivanjem. Razgovarali smo i o problemima taksi prevoznika u gradu i ponuđena su neka rešenja za prevazilaženje tih problema – rekao je Vidaković. 
 
Sastanak je bio zatvoren za javnost, a Vidaković je izneo očekivanja da će se iz njega izroditi i konkretna rešenja koja će doprineti prevazilaženju problema s kojima se suočavaju ne samo privrednici, nego i građani Zrenjanina. 
 
 
O najznačajnijoj temi o kojoj se razgovaralo, kvalitetu zemnog gasa, izjavu je, ispred lokalne samouprave, dao pomoćnik gradonačelnika Darko Karan. 
- Mi smo, na osnovu ove inicijative, već organizovali sastanak s direktorom preduzeća "Srbijagas". Ono što je dogovoreno jeste da se uradi promena korektora na daljinskom sistemu grejanja, umesto mehaničkih na elektronske, zatim da toplana, kao naše gradsko preduzeće, postavi hromograf na jednu deonicu i time kontroliše kvalitet gasa i ono što je ključno, potpisan je o tome ugovor između NIS-a i jedne izraelske firme, na stanici u Elemiru biće izgrađeno postrojenje koje će naš domaći gas, koji se ovde "izvlači" pretvarati u kvalitet uvoznog gasa. Time bi trebalo da budu rešeni problemi i privrednika i građana – naveo je Karan i zaključio da je ova zajednička inicijativa konačno naišla na razumevanje i u "Srbijagasu" i da već naredne grejne sezone možemo očekivati snabdevanje kvalitetnijim gasom.