Situacija u Zrenjaninu se normalizuje, đaci sutra opet u školama

Situacija u Zrenjaninu, što se tiče saobraćaja i rada svih javnih službi, normalizuje se i sve vitalne gradske funkcije obavljaju se na zadovoljavajuć način – istakao je gradonačelnik Zrenjanina i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, mr Ivan Bošnjak, nakon današnje sednice Štaba. Takođe, ono što je značajno za đake i njihove roditelje, jeste da je doneta i odluka da se od sutra (utorak) đaci vraćaju u osnovne i srednje škole i da će se nastava redovno odvijati. 
 
Na sednici Gradskog Štaba za vanredne situacije održanoj 10.12.2012. godine u 10 časova, razmatrana je aktuelna situacija na teritoriji grada Zrenjanina i analiza aktivnosti u toku trajanja vanredne situacije. Nakon rasprave koja je vođena po ovom pitanju Gradski štab je doneo sledeći                                                  
 
ZAKLJUČAK :
 
1. Gradski štab za vanredne situacije konstatuje da je kratkom roku konsolidovana situacija nastala nakon velikih snežnih padavina.
 
2. Gradski štab za vanredne situacije je naložio Stručno – operativnom timu zimske službe da se očiste sve ulice kako u gradu , kao i u naseljenim mestima i u skladu sa raspoloživim sredstvima i mehanizacijom otpočne sa iznošenjem snega iz grada.
 
3. Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Zrenjanina od sutra (utorak 11.12.2012.godine) nastavljaju sa redovnom nastavom.
 
4. Nalaže se  Odeljenju za odbranu i vanredne stuacije grada Zrenjanina, da u toku dana obiđe sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada, kako bi se utvrdilo da li su škole spremne za nastavak procesa nastave.
 
5. Obaveštavaju se građani da se u narednom periodu očekuje pojava ledenica na krovovima stambenih objekata, a da je za njihovo uklanjanje, nadležna Vatrogasno-spasilačka jedinica u Zrenjaninu, koju građani mogu dobiti na telefon 193.
                                                                                                        
KOMANDANT GRADSKOG ŠTABA                                          
mr Ivan Bošnjak