Sredstva iz pokrajine za sufinansiranje projekata u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu

Zamenik Pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu,  Duško Radaković i pomoćnica pokrajinskog sekretara Jelena Radaković, juče su u Zrenjaninu uručili ugovore o sufinansiranju projekata realizacije prioriteta iz lokalnih strateških planova predstavnicima grada Zrenjanina i opština Novi Bečej i Žitište. Ugovore su potpisali i primili gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović i zamenik predsednika opštine Žitište, Jene Lazar. 
 
 
Zamenik Pokrajinskog sekretara, Duško Radaković, istakao je da je Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio 50 miliona dinara, koji će biti raspoređeni na 38 lokalnih samouprava i namenjeni su realizaciji 34 projekta na njihovim teritorijama. Svi projekti trebalo bi da doprinesu ujednačavanju stepena razvijenosti lokalnih zajednica.
- Finansiraćemo izradu strateških planova u opštinama, uslužne centre, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Sistem "48 sati", dakle, sve ono što se tiče modernizacije naših lokalnih samouprava – naglasio je Radaković.
 
 
Gradu Zrenjaninu odobreno je ovom prilikom 735.000 dinara za realizaciju projekta Sistem "48 sati", na kom je partner Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj "Banat". O samom projektu nešto više je rekao gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak:
- U pitanju je poboljšanje rada lokalne samouprave, jer u roku od 48 sati svaki podnosilac bilo kog zahteva, investitor ili građanin, mora dobiti odgovor da li je moguće realizovati njihov predmet i kakav je dalji postupak. Naš partner na ovom projektu je Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj "Banat" i to je polazna osnova za naredni projekat koji će se zvati "Kancelarija za brze odgovore" – istakao je gradonačelnik Bošnjak.
 
 
Opštini Novi Bečej pripalo je 1.180.000 dinara za izradu Strategije razvoja opštine za period od 2016. do 2020. godine, dok će opština Žitište utrošiti 963.000 dinara za izradu preostalih akcionih planova, koji su, kako je naveo Jene Lazar, zamenik predsednika opštine, od izuzetnog značaja za njen razvoj.