Obeleženi božićni praznici

Svečanim liturgijama u pravoslavnim hramovima, tradicionalnim paljenjem badnjaka, lomljenjem božićne česnice, porodičnim okupljanjima uz hrišćanski pozdrav "Mir Božji – Hristos se rodi", širom teritorije Grada Zrenjanina obeležen je najveći hrišćanski praznik – Božić. 
 
       
 
Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, sa saradnicima, prisustvovao je liturgiji i paljenju badnjaka u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice, kao i na Trgu slobode u Zrenjaninu. Na prvi dan Božića, gradonačelnik je prisustvovao lomljenju banatske božićne česnice, takođe u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice, svečanosti kojoj je prisustvovao i veliki broj naših sugrađana. Veliku česnicu, božićni dar kompanije "Mrkšićevi salaši", podelili su, uglavnom, najmlađi, a najveću sreću da u njoj pronađe i zlatnik, imao je Jovan Radovančev.
 
   
 
U božićnoj poruci upućenoj sugrađanima, gradonačelnik Bošnjak je poručio: 
- Svim pravoslavnim vernicima, ali i svim prijateljima, komšijama, koji žive na teritoriji Grada Zrenjanina, čista srca i iskreno čestitam najradosniji hrišćanski praznik, Božić, s novom nadom u Novu godinu i sve novo što treba da dođe, da se svi obradujemo i pronađemo u sebi mir i božju ljubav – poruka je gradonačelnika Zrenjanina, povodom božićnih praznika.