Prijem za Borovčanina i Piperskog

Gradonačelnik Zrenjanina mr. Ivan Bošnjak, primio je Nenada Borovčanina, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta, i Milana Piperskog, profesionalnog boksera iz Zrenjanina, koji je odbranio titulu prvaka svih slavenskih zemalja.

Prijemu su prisustvovali Darko Trajlov, direktor Zrenjaninske kancelarije za mlade i Zlatana Ankić, član Gradskog veća zadužen za sport.

 


Gradonačelnik je gosta informisao o položaju mladih u Zrenjaninu, kao i o uslovima za obrazovanje i zapošljavanje i naporima koje lokalna samouprava čini da im pomogne. Takođe je napomenuo važnost Kancelarije za mlade koja podržava inicijative mladih, pomaže im u pronalaženju posla i uključuje ih u razne aktivnosti.
 

Borovčanin je spomenuo postupke Ministarstva nadležnog za podršku i pomoć lokalnim kancelarijama za mlade, navodeći da je potrebno ojačati aktivnosti karijerne orijentacije mladih i povezivati nezaposlene sa potencijalnim poslodavcima kroz baze podataka.
 

 

Nenad Borovčanin, profesionalni bokser, prvak Evrope, podsetio je da je Zrenjanin grad sporta i mladih, da je ulaganje u sport investicija u budućnost. Predložio je organizovanje bokserskog meča Piperskog u Zrenjaninu što je i podržao gradonačelnik.