Prijem za karatistkinje "Zadrugara"

Za članice karate kluba "Zadrugar" iz Lazareva, Sanju Cvrkotu, Danicu Živković i Jovanu Ilić,  danas je organizovan prijemu u kabinetu zamenika gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića koji je istakao da je postići tako veliki uspeh u našoj državi svakome veliko zadovoljstvo. 
 
 
- Mislim da, kada je to predstavnik našeg grada, svakom Zrenjanincu je izuzetno zadovoljstvo, a tek kada je to predstavnik malog naselja kao što je Lazarevo, to zadovoljstvo je duplo veće. Ovo samo pokazuje da imamo zdravu decu, da se dobro s njima radi, ali i to da mora mnogo bolje da se finansira. Bilo bi dobro da u svakom naseljenom mestu postoji klub koji će okupljati decu i koji će praviti ovakve, ili slične rezultate – ukazao je on.
 
 
Sanja Cvrkota, članica karate kluba "Zadrugar" kaže da je nakon evropskih i svetskih medalja šampionska titula izuzetno značajna za klub, za njih lično, ali i za Grad Zrenjanin.
- Ostvarili smo veliki uspeh, niko to nije očekivao jer je bila žestoka konkurencija, a mi smo bile izuzetno mlada ekipa na turniru. Ipak, ostvarile smo odličan uspeh – kazala je Sanja Cvrkota koja se zahvalila na današnjem prijemu i napomenula da su i do sada ostvarivale značajne uspehe, ali da je ovo prvi prijem organizovan tim povodom.
 
 
Govoreći o današnjem susretu njihov trener Miloš Erić kaže da su prijem u Gradskoj kući svojim radom i rezultatima ove devojke zaslužile. Pominjući postignute rezultate on je rekao da su osvajanjem šampionske titule u Premijer ligi pokazale da nastavljaju kontinuitet dobrih rezultata.
-Radimo zaista dobro, imamo dobar tim koji je u stanju da i u ovim teškim vremenima prati takmičenja i zaista smo zadovoljni sa svim što smo ostvarili. Današnji prijem je velika čast, i za ove devojke i za klub, ali i još jedan dokaz da naš rezultat ima neku vrednost – rekao je on.
 
 
Prijemu su prisustvovali i Dragan Ćapin, načelnik gradske Službe za mesne zajednice i poslove mesnih kancelarija, kao i predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Rajko Petrović koji je ukazao da su, imajući u vidu finansijska sredstva koja se ulažu u sport, postignuti rezultati zaista vrhunski.
 
 
- Mislim da možemo reći da se s obzirom na tu činjenicu, malo ko u Srbiji može pohvaliti postignutim rezultatima kao što su to učinile karatistkinje iz Lazareva. Za mene to ipak nije iznenađenje budući da dugo već poznajem trenera i kako se u tom klubu radi. Osvojiti državno prvenstvo znači mnogo truda, vremena i rada – rekao je Petrović koji im je u ime Sportskog saveza čestitao i poželeo da njihovim putem krenu i drugi zrenjaninski sportisti.
-Krizno je vreme, ali, vi ste i pored toga prvaci države – dodao je Petrović.