Kancelarija za brze odgovore počela sa radom

U zgradi Gradske kuće počela je sa radom Kancelarija brzih odgovora  (KBO) koja će omogućiti lakšu, bržu komunikaciju i rešavanje zahteva građana i investitora, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
Kako je objasnio, korišćenjem buduće informativne mreže (sistem 48) Gradske uprave i Javnih preduzeća i sopstvene kurirske službe treba da omogući da građani i investitori na jednom mestu dobiju informaciju o potrebnoj dokumentaciji i da je na istom mestu kasnije predaju. 
 
 
Po prijamu dokumentacije podnosilac dobija informaciju o roku rešavanja zahteva a referenti kancelarije prate unapred definisane procedure koje su razrađene za određeni zahtev kako bi u što kraćem roku obezbedili konačno rešenje. Podnosilac zahteva se poziva da dođe po rešenje u KBO ako je ono završeno pre zakazanog roka ili u slučaju nekog nedostatka da u što kraćem roku dođe i dopuni dokumentaciju kako bi se mogao ispoštovati što kraći rok završetka.
 
 
 
Radišić je istakao je da će uz pomoć ove Kancelarije građani i investitori za neuporedivo kraće vreme uspeti da dobiju sve informacije vezane za dobijanje građevinskih dozvola. To se, naveo je, u prvom redu odnosi na informacije vezane za lokaciju, lokacijske dozvole, odobrenje za izvođenje radova, kao i za dobijanje upotrebne dozvole, a kasnije će ovde biti pružane i kompletne informacije domaćim i stranim investitorima.
- Otvaranje ove kancelarije je veliki poduhvat u našem gradu i odličan servis za građane. Na ovaj način ćemo obezbediti da što veći broj objekata bude legalno građen, a najbitnije, sve će se obavljati mnogo jednostavnije - istakao je Radišić.
 
 
Kancelarija se nalazi na prvom spratu Gradske kuće, u sobi br. 121, a sa strankama će raditi svakog radnog dana, od 7 do 15 časova. Građani i investitori će ove nedelje informacije moći da dobiju lično, a od naredne nedelje i putem interneta.