Otvorena ambulanta u naselju ''Zeleno polje''

Simboličnim presecanjem vrpce, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, direktorka Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", dr Biljana Papić i glavna medicinska sestra Milica Drakulić otvorili su danas ambulantu u naselju "Zeleno polje", čime je rešen jedan od većih problema žitelja ovog dela grada i omogućena adekvatna primarna zdravstvena zaštita. Otvaranjem nove ambulante, stanovnici "Zelenog polja" više neće morati da zdravstvene usluge traže u nefunkcionalnim uslovima, u delu objekta mesne zajednice, gde je ambulanta bila do sada smeštena. 
 
        
 
Pozdravljajući okupljene građane, gradonačelnik Zrenjanina je rekao da upravo njih treba pitati o značaju ovakve investicije.
- Izgradnja ambulante započeta je marta prošle godine i danas grad Zrenjanin dobija jedan kapitalan i bitan objekat. Najbolji odgovor na to koliko će ova ustanova značiti daće sami građani, a od strane grada zadatak je bio da završimo ovaj posao. Sada je na Domu zdravlja da ovde gazduje, kako to priliči dobrim domaćinima, a ja koristim priliku da pozovem ljude dobre volje da upute još malo pomoći, kako bi se u potpunosti završilo opremanje ove ambulante, delom nameštaja namenjenog pacijentima i osoblju ambulante – istakao je gradonačelnik Ivan Bošnjak. On je, ujedno, bio danas i prvi "pacijent" nakon otvaranja ambulante, iskoristivši priliku da proveri nivo krnog pritiska koji je dežurni lekar u potpunosti ocenio "odličnim". 
 
       
 
Direktorka Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", dr Biljana Papić, navela je podatak da na području mesne zajednice "Zeleno polje" živi oko devet ipo hiljada stanovnika, od kojih čak šest hiljada ima otvoren zdravstveni karton u ovoj ambulanti. 
- Ambulanta je uređena po svim evropskim kriterijumima i ja sada mogu da se zahvalim građanima koji su herojski izdržali tražeći zdravstvene usluge u prostoru u kom je ambulanta do sada bila smeštena, ali i lekarima i medicinskom osoblju koji su radili u istim uslovima. Ovde je odavno postojala potreba za radom tri lekara, ali to, nažalost, nije prepoznato od strane osnivača, pa su radila samo dva. Sada će u novom objektu biti tri lekara, a čim budemo mogli, s obzirom da postoje određena ograničenja od strane Ministarstva zdravlja, pojačaćemo rad ambulante još jednim lekarom – rekla je dr Biljana Papić. 
 
      
 
Otvaranju ambulante u naselju "Zeleno polje" prisustvovalo je više građana i zvaničnika lokalne samouprave, između ostalih i pomoćnik gradonačelnika David Dimkić, načelnik srednjebanatskog upravnog okruga Dušan Šijan, poslanik u Skupštini AP Vojvodine dr Predrag Matejin, kao i kandidati za poslanika na predstojećim izborima 17. februara, Darko Bađok i Branislav Čordić.