Rekonstruisana zgrada Prekršajnog suda u Zrenjaninu

Danas je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, zajedno sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem i predsedavajućom Kasacionog suda Nata Mesarović otvorio rekonstruisanu zgradu Prekršajnog suda u našem gradu, koja će, kako je rekao, biti primer drugim sudovima u Srbiji.

 

 

Zahvalivši ambasadoru i USAID Organizaciji na podršci u sprovođenju ovog projekta reforme pravosuđa, Selaković je naglasio da Ministarstvo pravde i Državna uprava smatraju da je prekršajno pravosuđe deo srpskog pravosudnog sistema i da doprinosi efikasnosti i pravdi u funkcionisanju pravne države.
- Nažalost, od uspostavljanja prekršajnih sudova do sada je učinjeno malo na poboljšanju njihovog položaja, što je jedna od stvari koje treba promeniti - rekao je on naglašavajući da će jedan od prioriteta biti infrastruktura i lokacija, kako u Beogradu, ali i u ostalim gradovima.

 

Ambasador Majkl Kirbi rekao je da će obnova prekršajnog suda u Zrenjaninu omogućiti građanima da brzo i efikasno stignu do pravde dodajući da je zgrada samo jedan deo projekta i da su građani i njihova prava još važniji.
- Kada imate sudnice u kojima sudije mogu raditi, tada je čitav parnični postupak transparentniji i otvoreniji. Naravno, građani bi trebalo da ponovo pokrenu verujući da će njihov slučaj biti rešen na brz i efikasan način - rekao je Kirbi.

 

Predsednica Kasacionog suda Nata Mesarović kaže da je Kasacioni sud u Zrenjaninu dobar primer, koji bi trebalo da slede drugi sudovi u Srbiji.

 

The important guests were present at the opening , including Zoran Pašalić, Acting Chairman of Higher Magistrate Court, Ivan Bošnjak, the Mayor of Zrenjanin, all welcomed by Jelena Gatarić, the Chairwoman of the Magistrate Court.
 

 

 


The Mayor Bošnjak pointed out that it was good to be the head of the city which is a good example to other cities thanking USAD for all the help so far provided.
According to him, in a near future adequate equipment is also planned to be provided including computers and other necessary technical devices.
 
After the official opening, a tour around the Court was organised to see the results of the project jointly implemented by the Ministry of Justice and State Government and United State Agency for International Development (USAID).