''Sport u škole'' i 58. prvenstvo Balkana u krosu u Zrenjaninu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruničić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, posetili su danas Zrenjanin i bili gosti gradonačelnika, mr Ivana Bošnjaka. Povod za posetu bio je dvostruk: nekadašnji rukometni as naše zemlje, Peruničić, promovisao je akciju "Sport u škole" i gradu Zrenjaninu uručio komplet sportskih rekvizita i opreme, dok je bivši atletski reprezentativac Branković, u ime Atletskog saveza Srbije, potpisao ugovor o podršci organizovanju 58. prvenstva Balkana u krosu, koje će u Zrenjaninu biti organizovano 9-10. marta ove godine. 
 
     
 
U delegaciji Ministarstva omladine i sporta bio je i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković, a prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i predstavnici Atletskog kluba "Proleter" Vojislav Nićetin i Mirjana Grujić, članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za oblast sporta Zlatana Ankić, kao i ugledni sportski radnik i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, Stojanka Lekić.
 
Gradonačelnik Bošnjak je izrazio veliko zadovoljstvo što MOS i ASS prepoznaju grad Zrenjanin kao grad sporta, kao i da će grad uvek podržati sportske projekte ovog tipa. Akciju "Sport u škole" organizuje Savez za školski sport Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a rekviziti i oprema koji su predati gradu Zrenjaninu biće prosleđeni nekoj od osnovnih škola.
 
        
 
"U pitanju je akcija dugoročnog karaktera i mi planiramo da je sprovodimo još minimum tri do četiri godine, nakon čega očekujemo i da se lokalne samouprave samoinicijativno priključe i preuzmu projekat u svojim gradovima. Uz "Dečiju atletiku", koju sprovodi ASS, radimo zajedno na zdravoj budućnosti dece koja će kroz igru od samog početka osnovne škole biti uključena u sport, a što je najvažnije, za korisnike ovih sprava i rekvizita, odnosno decu nižeg školskog uzrasta, oba projekta su besplatna" - rekao je Predrag Peruničić.
 
Nakon što su, u ime Grada Zrenjanina i ASS potpisali ugovor o podršci organizovanju Balkanskog prvenstva u krosu, gradonačelnik Zrenjanina i sekretar ASS najavili su još neke projekte i akcije, usmerene ka promovisanju i razvoju atletskog sporta u ovoj sredini.
 
     
 
"Prvenstvo Balkana u krosu je takmičenje koje okuplja 12 zemalja u regionu i ovoga puta će biti organizovano u Zrenjaninu. ASS ima puno poverenje u organizacione sposobnosti AK "Proleter", što se tiče tehničke organizacije samog takmičenja. Nadamo se da će, obzirom na konstantne atletske uspehe i veliku atletsku tradiciju, ovaj grad dobiti u skorijoj budućnosti jednu atletsku stazu" - istakao je Branković.
 
"Kada smo potpisivali ugovor o početku sprovođenja akcije "Dečije atletike" kod nas, dogovorili smo se da bi grad mogao postavljanjem staze ispod tribine u Kristalnoj dvorani da znatno poboljša uslove za bavljenje "kraljicom sportova" u zimskom periodu i ti radovi su sada pri kraju" - rekao je gradonačelnik Bošnjak i takođe izrazio očekivanja da će, u skorom periodu, i gradski stadion dobiti tartan-stazu, što je danas jedan od osnovnih preduslova za postizanje dobrih atletskih rezultata.