Završetak sportske sale prioritet u Botošu

Nakon što je pre nekoliko dana posetio Zrenjanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić posetio je danas Botoš. Tom prilikom on je u OŠ "1. oktobar" promovisao akciju "Sport u škole", ali i najavio učešće ministarstva u aktivnostima koje bi trebalo sprovesti kako bi se konačno završila gradnja sportske sale u ovom mestu. On je ocenio da bi bilo veoma značajno završiti ovu investiciju, započetu pre punih 17 godina, jer bi korist od nje imalo oko 20 hiljada žitelja Botoša i okolnih mesta, koji bi stekli mogućnost za bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima u sali koja ispunjava standarde i za održavanje takmičenja.
- Ova sala ima dimenzije i za igranje rukometnih i odbojkaških utakmica, naravno i košarkaških, a Botošani su već poznati i kao rvačka i stonoteniska sredina. Ministarstvo, čiji sam predstavnik, preneće i Gradu Zrenjaninu i republičkim organima svoje mišljenje o ovoj investiciji. Ne mogu da kažem da li ćemo i koliko finansijski moći da pomognemo, ali sam siguran da ćemo, kroz saradnju na svim nivoima, doći do rešenja, jer bi šteta bilo da se zapostave svi sportovi po kojima je ovo mesto poznato i koji bi se u ovoj sali mogli razvijati – rekao je Peruničić.
 
       

O akciji "Sport u škole", koju je promovisao nedavno u Zrenjaninu, on je rekao da je u godini, označenoj kao "godina tolerancije i fer-pleja", posebno značajno da se deca u što većoj meri usmere ka sportu i fizičkoj kulturi.
- Prezadovoljni smo odzivom škola na akciju koju sprovodimo u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, jer smo, za nepunih mesec, dana posetili 25 škola u isto toliko mesta i animirali decu da počnu da razvijaju, pre svega, motoričke sposobnosti. Nije nam cilj da ona odmah počnu da se bave sportom i treninzima, to će doći u njihovom kasnijem uzrastu, već da steknu navike bavljenja fizičkom aktivnošću i rekreativnim sadržajima – istakao je Predrag Peruničić, nekadašnji rukometni reprezentativac naše zemlje.
 
      
 
U društvu državnog sekretara Peruničića bio je i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković, a ispred Grada Zrenjanina Botoš su posetili pomoćnici gradonačelnika Darko Karan i Ivan Dević, kao i načelnik Školske uprave Zrenjanin Staniša Banjanin. Darko Karan ocenio je ovu posetu kao veoma značajnu, jer otvara mogućnosti za završetak ne samo ove, već i nekih sličnih investicija.
- U razgovoru s državnim sekretarom sigurno ćemo se dogovoriti na koji način ovaj objekat treba da se završi. Mi smo danas u Botoš pozvani od strane predstavnika osnovne škole i novog saziva saveta mesne zajednice, koji žele da reše ovaj, očigledno, ključni problem mesne zajednice. Mislim da je rešenje blizu, iz razloga što je već dogovoreno da ova investicija iz MZ Botoš mora da bude prebačena na Grad Zrenjanin, koji onda može da aplicira na nivou Republike za određena sredstva. Ona nisu toliko velika, procene su da je potrebno oko osam miliona dinara za stavljanje sale u funkciju, a interes je da bude osposobljena jer će je koristiti ne samo đaci ove škole, već sportisti iz osam okolnih naseljenih mesta u kojima nema sportskog objekta ovakvog tipa – istakao je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan i dodao da je dobro što država Srbija konačno misli i na male sredine, što dokazuju česte posete predstavnika Ministarstva sporta i omladine. – Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i ovu, a i neke druge investicije koje su otvorene u gradu Zrenjaninu, a tiču se baš školskih sala, uspeti da završimo – zaključio je on.