Opštoj bolnici ''Đorđe Joanović'' 25 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

U Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu su u petak, 2, marta, direktorima 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara, za nabavku medicinskih aparata i druge opreme. To su, između ostalih, tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine, sedma po redu u Vojvodini, čime će biti stvoreni uslovi za adekvatan tretman neuroloških i vaskularnih bolesti.
 
 
Opštoj bolnici ''Đorđe Joanović'' Zrenjanin su opredeljena sredstva za nabavku kolor dopler ultrazvučnog aparata za potrebe radiologije u iznosu od 8.500.000,00 dinara, kolor dopler ultrazvučnog aparata za potrebe kardiologije u iznosu od 9.000.000,00 dinara i sanaciju hidroizolacije ravnog krova objekta Nove bolnice u iznosu od 7.450.800,00 dinara, što ukupno iznosi 24.950.800,00 dinara. Svečanosti je prisustvovala direktorka bolnice, dr Ivana Tešić.
 
 
Ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je rekao da je Pokrajinska vlada, uz zalaganje samih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, uspela da zaustavi negativne procese u zdravstvenom sistemu na teritoriji Vojvodine i da ovu oblast stavi u vrh prioriteta. Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković je naveo da je Pokrajinska vlada za unapređenje zdravstva u Vojvodini u prošloj godini obezbedila 1,85 milijardi dinara i da se, danas potpisanim ugovorima u vrednosti od 400 miliona dinara, nastavlja sa ulaganjima, što govori o odnosu Pokrajinske vlade prema zdravstvu i svesti o ulozi i značaju opremanja zdravstvenih ustanova najsavremenijom opremom.
 
 
Izvor: Pokrajinska vlada / Opšta bolnica "Đorđe Joanović"
Fotografije: Multimedijalni portal Pokrajinske vlade http://www.mediaportal.vojvodina.gov.rs