“Riznica donjeg Potisja” u subotu na izletišu “Tisa”

U organizaciji Grada Zrenjanina, mesne zajednice Aradac i Udruženja “Lokalni edukativno ekološki izazov - LEEI”, u subotu, 30. juna, na izletištu kraj Tise, kod Žabaljskog mosta, biće održana druga po redu manifestacija pod nazivom “Riznica donjeg Potisja”. 
 
Tim povodom organizovana je danas konferencija za novinare na kojoj su se obratili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i Stevo Čorokalo ispred “LEEI”.
 
 
 
Radišić je rekao da je reč o još jednoj manifestaciji značajnoj za Grad Zrenjanin, ali i Zrenjanince.
 
- Nadamo se da će ove godine biti još više posetilaca, a ove je ujedno i promocija našeg kupališta ”Tisa”, zdrave hrane, nautičkog turizma, ribolova. Sve to na jednom mestu, na Tisi, i ovo je prilika da pozovemo sugrađane da nam se 30. juna pridruže i da zajedno uživamo u čarima Tise i našeg lepog Banata - rekao je Radišić.
 
 
 
 
Stevo Čorokalo najavio je da program “Riznice donjeg Potisja” počinje u subotu, u deset časova.
 
- Od 11 časova biće otvoreni i štandovi naših vinara, i kolačara, biće prisutne i žene vrednih ruku iz Aradca, u 12 časova počinje kuvanje paprikaša od soma, a manifestacija se završava u 15 časova proglašenjem pobednika. Imaćemo i školu bućke i lova soma, kao i vožnju brodovima. Taj dan, nadamo se vreme će nas poslužiti, bez kiše, posetiocima će biti poslužena riblja čorba i svi su dobrodošli - rekao je on.   
 
 
 
 
Prema rečima organizatora, želja je da se ovom manifestacijom podstakne boravak na izletištu, da se promovišu gastronomski specijaliteti tog područja, kao i da se gosti upoznaju sa prirodnim lepotama i drugim vrednostima koje nam reka Tisa nesebično daruje.