Humanost i masovnost - održana ''Trka za srećnije detinjstvo''

Humanost i masovnost - tako bi se u dve reči mogla opisati i ovogodišnja “Trka za srećnije detinjstvo”, održana u subotu na stazi unutar Aviv Parka. Uz učešće više od hiljadu dece, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, brojnu publiku i dobru atmosferu, trka je u potpunosti opravdala naziv. Pravo učešća imali su svi koji su kupili takmičarski broj, po simboličnoj ceni od 50 dinara, i time se pridružili humanitarnoj akciji za pomoć odličnim zrenjaninskim đacima iz porodica u stanju socijalne potrebe.
  
 
 
 
 
Otvarajući “Trku za srećnije detinjstvo”, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji pozdravio je sve učesnike i zahvalio svima koji su došli da podrže tu tradicionalnu sportsko-humaniranu akciju. Istakao je značaj promovisanja ne samo sportskih i zdravih stilova života, već i humanih vrednosti. 
“Okupili smo se ovde danas i organizovali jednu veliku, humanitarnu smotru, imamo Mini olimpijadu, “Trku za srećnije detinjstvo”, obeležavamo i međunarodni dan srca, pre svega u pitanju je promocija humanosti, s ciljem da pomognemo onoj deci kojoj je naša pomoć najpotrebnija. Iz Aviv Parka danas šaljemo lepu poruku svima”, kazao je Salapura. 
 
 
 
 
Otvaranju su prisustvovali sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu Aleksandra Tanasijević, kao i Goran Todić, menadžer Aviv Parka, u čijem se prostoru treću godinu zaredom održava “Trka za srećnije detinjstvo”. Trku su simbolično otvorili učesnici 11. Mini olimpijade udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Održano je potom više od dvadeset trka, po uzrastu, posebno dečaci i devojčice. Najboljima su pripala priznanja, a svi učesnici položili su ispit humanosti i doprineli ukupnom uspehu manifestacije.  
 
 
 
 
U okviru manifestacije organizovana je prodajna izložba predmeta koje su izradile osobe MNRO populacije, a svi zainteresovani posetioci mogli su da besplatno provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.