Održan nacionalni šampionat u stonom tenisu za osobe s invaliditetom

Zrenjanin je u nedelju bio domaćin nacionalnog šampionata u stonom tenisu za osobe s invaliditetom u sportsko-sajamskoj hali “Medison” koja, nakon rekonstrukcije, ima sve uslove za organizovanje takmičenja za osobe iz te populacije. Otvarajući šampionat, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura istakao je da grad Zrenjanin nije prvi put domaćin ovakvog takmičenja.
“Imamo kapacitete koji zadovoljavaju standarde za održavanje takmičenja za osobe s invaliditetom, naravno, tu je i dobra saradnja koju imamo s više nacionalnih granskih saveza, ovoga puta u pitanju je stonoteniski savez osoba s invaliditetom. Naravno, naš klub “K2” se pokazao kao dobar domaćin i dobro je da se ovakve sportske manifestacije održavaju u Zrenjaninu”, kazao je Salapura i dodao da će domaćine na ovom šampionatu predstavljati više takmičara. 
 
 
 
Nadmetalo se više od 70 učesnika iz 12 klubova, među kojima su bili i istaknuti takmičari zrenjaninskog kluba “K2” i državni reprezentativci Goran Perlić i Nenad Krbavac. Perlić je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin ponovo domaćin ovako značajnog takmičenja za osobe s invaliditetom.   
“Ovo je državno pojedinačno prvenstvo Srbije koje se održava samo jednom godišnje, u ovom periodu, a uslovi u našoj hali “Medison” sada su idealni za osobe s invaliditetom. Sve je pristupačno, urađena su i dva toaleta prilagođena za nas, verujemo da će danas sve proteći u najboljem redu”, rekao je naš paraolimpijac.
 
 
 
Nenad Krbavac je i predsednik udruženja paraplegičara Banata i kaže da je organizacija ovog državnog prvenstva samo jedan segment aktivnosti u kojima učestvuju članovi udruženja.
“Naše udruženje ima više uspešnih takmičara ne samo u stonom tenisu, već i u streljaštvu, atletici i nekim drugim sportovima, i ovo državno prvenstvo je prilika da pozovemo neke druge naše članove, druge osobe s invaliditetom koje mogu da se bave stonim tenisom da dođu, da vide kako to izgleda i da počnu da treniraju”, poručio je Krbavac.
 
 
 
Takmičenje se odvijalo u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama osoba u kolicima i stojećih osoba sa invaliditetom. Stoni tenis je, inače, naš najtrofejniji paraolimpisjki sport, u kom su naši takmičari iz Rio de Žaneira 2016. godine doneli čak četiri medalje - tri u pojedinačnoj konkurenciji i jednu u dublu.