Božićna čestitka i raspored svečanosti paljenja badnjaka

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović uputili su božićnu čestitku, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji - Hristos se rodi!”, svim sugrađanima koji slave ovaj veliki hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru. 
 
Na Badnji dan, u nedelju, 6. januara 2019. godine, svečane liturgije i organizovano paljenje badnjaka u hramovima i na teritorijama mesnih zajednica održavaju se prema sledećem rasporedu:
 
Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Svetosavskoj ulici - liturgija u 9 časova, večernje i paljenje badnjaka u 13 časova; u ponoć božićno jutrenje i liturgija i u ponedeljak, 7. januara, u 9 časova božićna liturgija.
 
Hram Vavedenja Presvete Bogorodice u Ulici cara Dušana - liturgija u 9 časova, paljenje badnjaka u 15 časova; u ponoć božićno jutrenje i liturgija i u ponedeljak, 7. januara, u 9 časova božićna liturgija.
 
Hram Svetog Arhangela Mihaila - Ruska crkva - liturgija u 9.30 časova, paljenje badnjaka u 15 časova; u ponoć božićno jutrenje i liturgija i u ponedeljak, 7. januara, u 9.30 časova božićna liturgija.
 
MZ “Sava Kovačević” - paljenje badnjaka u 16.30 časova
 
MZ “Mužlja” - paljenje badnjaka u 17 časova
 
MZ “Dolja - Crni šor” - paljenje badnjaka u 17 časova
 
MZ “Dositej Obradović” - paljenje badnjaka u 17.30 časova
 
Hram Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu - večernje i paljenje badnjaka u 18 časova
 
Hram Svetog oca Nikolaja u Baranjskoj ulici - večernje i paljenje badnjaka u 18.30 časova
 
Hram Svetih otaca u Kleku - večernje i paljenje badnjaka u 19 časova