Održana 3. sednica Organizacionog odbora EP u košarci za seniorke

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je juče, u Košarkaškom savezu Srbije u Beogradu, trećoj sednici Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke. Sednicom je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.
 

 
Mihajlovićeva je zahvalila ministru omladine i sporta, Košarkaškom savezu, svim članovima odbora i partnerima koji su podržali organizaciju ovog važnog takmičenja za našu zemlju.
- Želim da vas izvestim da smo organizaciono potpuno spremni za održavanje Evropskog prvenstva mesec i po dana pre početka takmičenja. Evropsko prvenstvo za košarkašice izuzetno je važno za Beograd i Srbiju, ne samo da promovišemo sport, već naše gradove i zemlju, a pre svega da promovišemo ženski sport koji, imam utisak, nikada nije dovoljno propraćen.
 
Mihajlovićeva je istakla da je sve spremno za početak prvenstva koje počinje 27. juna u Nišu i Zrenjaninu, dok će se finalna faza održati u Beogradu.
- Sada je na našim košarkašicama red da pokažu koliko umeju, a mi smo tu da ih podržimo - rekla je potpredsednica Mihajlović.
 
 
Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da je Organizacioni odbor prvenstva, na čelu sa potredsednicom Vlade, pokazao kako timskim radom i zalaganjem i pre roka mogu da se završe poslovi.
- Verujem da ćemo organizacijom ovog prvenstva postaviti nove standarde i da će naša zemlja i ubuduće imati primat u organizaciji velikih takmičenja, zbog čega je do sada bila primer svim ostalima. Hvala potpredsednici Vlade što je dala podršku ovom takmičenju, a posebno što je promociju ženskog sporta i motivisanje devojčica da se njime bave stavila među svoje prioritete.
 
Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, istakao je zadovoljstvo što je deo jednog uspešnog tima.
- Ovo prvenstvo je izuzetno značajno za Beograd. Daćemo sve od sebe da se takmičenje održi na najvišem nivou i da svi budu zadovoljni, a naše košarkašice što uspešnije.
 
 
Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, zahvalio je na podršci potpredsednici Vlade, ministru Udovičiću i svim članovima odbora i rekao da su sva otvorena pitanja u vezi s organizacijom prvenstva rešena.
- Za KSS je velika čast što su ovako eminentni ljudi bili danas ovde… Sve ide po planu. Siguran sam da ćemo biti odlični organizatori i domaćini. Ovom prilikom, želim još jednom da se zahvalim i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu – rekao je Danilović.
 
Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci održava se od 27. juna do 7. jula. Grupna faza takmičenja odigraće se u Nišu i Zrenjaninu, a finalna u Beogradu.
 
 
Izvor i fotografije: Košarkaški savez Srbije