U Gradskoj kući održana treća javna rasprava o programima RTS

Treća javna rasprava o programskim sadržajima Radio-televizije Srbije, u organizaciji Programskog saveta te medijske kuće, održana je juče u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica i načelnica Srednjebanatskog upravnog odbora Snežana Vučurević, kao i učenici Zrenjaninske gimnazije.

U Gradskoj kući održana treća javna rasprava o programima RTS

U Gradskoj kući održana treća javna rasprava o programima RTS

Pomoćnik Salapura je ukazao na dobru saradnju Grada Zrenjanina sa RTS-om i rekao da ovakve rasprave mogu doprineti još boljoj komunikaciji i sa slušaocima i gledaocima, kao i lokalnih sredina sa RTS kako bi na najbolji način poboljšali programski sadržaj i bolju pokrivenost svih zbivanja na terenu lokalnih samouprava.
- Mogu samo da istaknem neki lični utisak da smo dobro zastupljeni u programima Radio-televizije Srbije, odnosno u svim informativnim i ostalim tipovima emisija, ali naravno, nakon ovakvih rasprava, sigurno kada se bude sumirao celokupan utisak sa terena i analize na terenu, videćemo u kojoj meri smo adekvatno zastupljeni - rekao je on.
 
Predsednik Programskog odbora RTS Milivoje Pavlović rekao je da je rasprava organizovana kako bi se u susretu sa građanima, koji su istovremeno pretplatnici, slušaoci Radio-Beograda i gledaoci RTS, sagledalo kako oni ocenjuju domet i sadržaje radio i televizijskih programa, odnosno kako oni koriste svoje pravo da znaju sve i u kojoj meri RTS njima nudi blagovremene i objektivne informacije.
 
- Vrlo smo zadovoljni kvalitetom i kulturom dijaloga koja je ispoljena u dosadašnjim raspravama u nekoliko gradova, a danas smo čuli veoma pozitivne ocene dometa našeg radijskog i televizijskog programa i čule su se i izvesne kritike, kao i nekoliko veoma dobrih sugestija o tome kako da se na još bolji način koriste veliki kreativni tehnološki i drugi potencijali RTS - rekao je Pavlović.

U Gradskoj kući održana treća javna rasprava o programima RTS

U Gradskoj kući održana treća javna rasprava o programima RTS

Kada je reč o lokalu, Pavlović je rekao da se najveći broj ideja odnosi na potrebe da se bolje pokrivaju zbivanja na terenu, a da u ponekim delovima Srbije postoji problem sa pokrivenošću signalom.
 
Tokom javne rasprave obratio se i narodni poslanik Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije, kao i ekonomista Lazar Erne i Ružica Tomić, predsednica zrenjaninskog Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Suncokret”.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5495/RTS_rasprava_0.jpg