Gradonačelnik Janjić: Zahvalnost “Linglongu” na ispoljenoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti

Kineska kompanija koja u Zrenjaninu realizuje najveću direktnu stranu privrednu investiciju u Srbiji, “Linglong Tajr”, uputila je našoj zemlji humanitarnu pomoć i donirala u ovom trenutku najpotrebniju zaštitnu medicinsku opremu. Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo objavila je da kineska preduzeća u Srbiji brinu o Srbiji. 
 
“Linglong, koji gradi svoju fabriku za proizvodnju guma u Zrenjaninu, donirao je Srbiji 300.000 medicinskih maski, 2.000 kompleta medicinske zaštitne odeće i 10.000 testova za detekciju”, navela je ambasadorka Čen Bo.
 
 
 
Povodom te vesti oglasio se i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je izrazio veliku zahvalnost kineskoj kompaniji na ispoljenoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti. Podsetio je i da je Grad Zrenjanin pozvao privredne subjekte koji posluju u našoj sredini da, u skladu sa svojim mogućnostima, razmotre učešće u akciji pružanja pomoći najugroženijem stanovništvu, i da se oni na poziv odazivaju.  
 
“Naši privrednici spremni su i žele da pomognu, bilo novčano ili materijalno, a posebno nam je drago kada to čine oni koji u našoj zemlji, u Zrenjaninu, tek treba da pokrenu proizvodnju i realizuju najveću privrednu investiciju ikada. Našim kineskim prijateljima dobro je poznato šta znači boriti se protiv epidemije koronavirusa, uputili su nam ono što je najpotrebnije u ovom trenutku i ja im se još jednom zahvaljujem na tome”, istakao je gradonačelnik  Janjić.
 
Fotografije: Tviter profil ambasadorke Čen Bo.  
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5568/linglong_pomoc_0.jpg