Osmi put Zrenjanin domaćin grupe memorijalnog turnira “Igrajmo za 16”, utakmice od 17. do 20. marta

Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu memorijala “Igrajmo za 16”, posvećenog tragično stradalim radnicima Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine, igraće se i ove godine u Zrenjaninu od 17. do 20. marta i na njemu će, kao i prethodnih godina, nastupiti osam ekipa. 
 
Zrenjanin će osmi put biti jedan od gradova domaćina turnira i tim povodom javnosti su se obratili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Organizacionog odbora turnira “Igrajmo za 16” Svetozar Stanković i članovi Organizacionog odbora u Zrenjaninu Nikola Božović i Mile Novaković. Izvučeni su i parovi prvog - četvrtfinalnog kola turnira po kojima će u utorak, 17. marta, u hali sportova “Medison”, u 10.00 časova sastati Vatrogasno spasilački bataljon - “Vojvoda Stepa”, a u 11.00 časova JKP “Čistoća i zelenilo” - FAM Botoš. U sredu, 18. marta, u isto vreme, ali u “Kristalnoj dvorani”, sastaju se Studentski dom Zrenjanin - Gradska uprava Zrenjanin, a u drugom meču NIS - JKP “Vodovod i kanalizacija”. Nakon tih utakmica žrebom će biti određeni parovi polufinala, a finalni meč na programu je narednog petka, 20. marta, u 11 časova, u “Kristalnoj dvorani”. Prvoplasirana ekipa stiče pravo nastupa 4. i 5. aprila na turniru grupe “Gradovi” u Beogradu, gde će joj protivnici biti Požarevac i Vrnjačka Banja. Finale je 12. aprila, u sportskom centru “Voždovac”, uz direktan prenos na RTS-u.
 
 
 
 
U proteklih sedam godina na turniru u Zrenjaninu odigrano je pedeset utakmica i učestvovalo je 17 ekipa sa više od 350 takmičara. Ekipa koja predstavlja Zrenjanin na završnom turniru redovno opravdava epitet da dolazi iz “grada sportova” i ostavlja snažan sportski i fer-plej utisak. Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura nada se da će tako biti i ove godine.
“U nizu velikih i značajnih sportskih manifestacija koje organizujemo u našem gradu, ova zauzima posebno mesto i čast nam je što se Zrenjanin nalazi među deset gradova koji na ovakav način neguju sećanje na stradale radnike RTS-a. Ovo je, pre svega, memorijal, takmičenje nije u prvom planu, već pre svega sećanje i na radnike RTS-a i na sve žrtve NATO bombardovanja 1999. godine", kazao je Salapura i zahavlio se i Dopisništvu Radio-televizije Srbije u Zrenjaninu, svim medijskim kućama koje se solidarišu s ovom akcijom, učesnicima, ekipama i institucijama koje su dale doprinos organizaciji turnira.  
 
 
 
Pod sloganom “Oprostićemo, ako budemo mogli, a zaboraviti samo ako nas ne bude više bilo”, već dvadeset jednu godinu, na inicijativu zaposlenih u RTS-u, a u znak sećanja na kolege, organizuje se Memorijalni turnir u malom fudbalu, a u Beogradu i u drugim sportovima, u kojima učestvuju seniori, juniori i dame. Član Organizacionog odbora turnira Svetozar Stanković, nekadašnji istaknuti rukometni golman zrenjaninskog “Proleter-Naftagasa”, kaže da Zrenjanin umnogome prednjači u organizaciji i pristupu ovom turniru, na kom će ove godine nastupiti oko 250 ekipa iz Srbije, ali i inostranstva.
“Dolazi nam deset ekipa iz dijaspore, kolega novinara iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore i dve televizije iz Minhena i Dordrehta u Holandiji, kao i Radio-televizije Republike Srpske. Povod je taj zločin i pogibija 16 radnika RTS-a, ali kroz ovaj turnir i misiju koja traje tokom dva ipo meseca u godini, evociraju se uspomene na sve poginule u NATO bombardovanju”, naveo je Stanković.
 
 
 
Nikola Božović istakao je da je na turniru najvažnije učestvovati, jer se na ovakav način poštuju žrtve NATO bombardovanja i poginuli radnici RTS-a i izrazio zadovoljstvo što je sportski Zrenjanin prihvatio da bude među prvih osam gradova koji su organizovali turnir van Beograda.
“Očekujem da osmi turnir u našem gradu, koji počinje 17. marta, bude još uspešniji nego dosadašnji, imamo osam kvalitetnih ekipa, a naši pobednici uvek postižu i zapažene rezultate u Beogradu”, kazao je Božović. 
 
Podršku turniru daju i Sportski savez grada Zrenjanina, Javna ustanova “Sportski objekti”, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, organizacija Crvenog krsta i fudbalska sudijska organizacija. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5534/Igrajmo_za_16_Press_0.jpg