Osmomartovski džudo turnir okupio skoro 600 učesnika

Tradicionalni Međunarodni džudo turnir “8. mart” održan je juče po 38. put u Zrenjaninu i po masovnosti spada među najposećenije sportske turnire u našem gradu. Na pet tatamija u “Kristalnoj dvorani” nastupilo je 566 takmičara, u tri uzrasne kategorije i u obe konkurencije, iz 55 klubova i 6 zemalja. Turnir obuhvata mlađe kategorije, od poletaraca i poletarki do starijih dečaka i devojčica, godišta od 2006. do 2011, a osim takmičara iz Srbije nastupili su mladi džudisti iz Rumunije, Bugarske, Malte, Slovenije i Bosne i Hercegovine - Republike Srpske i Federacije BiH. Nastupilo je 407 dečaka i 159 devojčica. 
 
 
 
 
Sve učesnike je pozdravio i turnir proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da je i ovo takmičenje jedan od pokazatelja dobre saradnje između Grada Zrenjanina i nacionalnih sportskih saveza.
- Zahvaljujući Džudo savezu Srbije, koji je ovaj turnir uvrstio u svoj zvaničan takmičarski kalendar i našem džudo klubu “Proleter”, pokazalo se da možemo da budemo dobri organizatori ovakvih takmičenja i da nam čini čast i zadovoljstvo što možemo da ugostimo sportiste iz različitih zemalja. Nažalost, zbog poznate situacije s korona virusom, dva najavljena kluba iz inostranstva nisu došla u Zrenjanin, ali i pored toga okupili smo danas u našoj sportskoj hali rekordan broj takmičara i  čestitam organizatorima na tome - rekao je Salapura i dodao da je i ovom prilikom realizovana akcija “Sportom za bolje sutra” koja nailazi na odličan odziv među zrenjaninskim sportskim kolektivima i organizatorima sportskih dešavanja u našem gradu. 
 
 
 
 
 
Međunarodni džudo turnir “8. mart” uspešno je priveden kraju, a dominirali su domaći klubovi, koji su nastupili i sa najvećim brojem takmičara. U ukupnom plasmanu najuspešniji su bili mladi džudisti i džudistkinje “Crvene Zvezde” iz Beograda, sa osvojenih 78 bodova, a samo bod manje imali su takmičari pančevačkog “Dinama”. Treće mesto pripalo je Novosadskom džudo klubu, dok su zapažen uspeh postigli domaćini i organizatori - Omladinski džudo klub “Proleter MD”, osvajanjem četvrtog mesta u generalnom plasmanu. Njihovih 43 takmičara osvojilo je 9 medalja i 51 bod u generalnom plasmanu. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5533/Judo_turnir_8_mart_0.jpg