Zasedao Gradski štab za vanredne situacije - skraćuje se radno vreme ugostiteljskih objekata i kol-centra

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas sednicu, na kojoj su donete odluke u skladu s novim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19, koje su sinoć saopštili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. 
 
Sednicom je predsedavao komandant štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je rekao da je sastanak sazvan zbog novih uputstava koja su dobijena i zbog promene situacije usled pooštrenih mera u uslovima vanrednog stanja, te će se, na osnovu toga, doneti i odgovarajuća odluka.   
 
 
 
Rukovodioci zdravstvenih ustanova izvestili su Gradski štab za vanredne situacije o aktuelnom stanju u bolnicama, Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje, kao i Gerontološkom centru. Stanje je u svim ustanovama ocenjeno kao stabilno, angažovani su svi ljudski resursi, a kako je zbog prirode epidemije i dolaska u fazu tzv. “lokalne transmisije”, težište zdravstvene zaštite preneto na zaposlene u Domu zdravlja i izabrane lekare, iz te ustanove apeluju na pacijente i građane koji imaju respiratorne tegobe da se prvo obrate telefonom svojim ambulantama i izabranim lekarima.  
 
 
 
Kol-centar Gradske uprave za pomoć najugroženijim sugrađanima i onima kojima je zabranjen izlazak iz domova skraćuje radno vreme i radiće od 07.00-19.30 časova, svakodnevno. Radno vreme ugostiteljskih objekata, uz redukovanje broja gostiju, ograničava se od 08.00-19.00 časova, a svi privredni subjekti koji imaju potrebu za radom u drugoj smeni do 22.00 časa i u trećoj smeni, u saradnji s Regionalnom privrednom komorom i Policijskom upravom Zrenjanin, biće informisani o načinu izdavanja odgovarajućih potvrda za zaposlene. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5550/Stab_VS_18032020_0.jpg