Obaveštenje - instrukcije za podnošenje zahteva za izdavanje potvrda za kretanje lica u periodu ograničenog kretanja

Gradska uprava Zrenjanin obaveštava građane da je, u skladu sa Nalogom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradovima i opštinama omogućeno da, nakon svih provera i dobijanja saglasnosti od Ministarstva, izdaju potvrde za kretanje lica u periodu ograničenog kretanja koje važi na teritoriji Republike Srbije. 

Svrha izdavanja potvrda za kretanje je omogućavanje nesmetanog pružanja pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluge personalnog asistenta, ili uređeno viđenje deteta i roditelja kada je to neophodno učiniti u periodu u kom postoji zabrana kretanja.  

Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin izdalo je detaljne instrukcije za dobijanje ovakvih potvrda i otvorilo posebnu e-mail adresu za dostavljanje zahteva sa svom potrebnom dokumentacijom. U razmatranje će se uzimati samo zahtevi koji su uredni, u smislu ovog obaveštenja.

U razmatranje neće biti uzeti zahtevi za kretanje lica koja imaju navršenih 65 godina života, iz razloga što je navedenim licima uvedena opšta zabrana kretanja. 

Takođe, u obaveštenju se posebno napominje da podnošenje zahteva bez izdavanja (od strane Ministarstva propisane) potvrde ne omogućava po automatizmu i dozvolu kretanja osobe koja je potvrdu tražila.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5592/large_Grb_Indeks_300.jpg