Odličan odziv za prvo on-line predavanje za sportske stručnjake

Sportski savez grada Zrenjanina uz podršku Grada Zrenjanina, prilagođavajući svoj rad novonastalim okolnostima, po prvi put organizovao je stručnu edukaciju putem interneta, odnosno besplatan on-line seminar za sportske stručnjake. Predavač je bio eminentni profesor Vladimir Koprivica, a tema je bila “Planiranje i upravljanje procesom takmičenja i treninga”.

I sam u kućnoj izolaciji, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura rekao je da se sportski radnici i sportisti prilagođavaju okolnostima koje ne idu na ruku sportu generalno, ali da koriste svaku mogućnost da ostanu u sportskoj formi ili da se edukuju, kada je reč o stručnjacima.  

“Na ovaj jedinstveni seminar odazvalo se preko 30 zrenjaninskih trenera i sportskih radnika. Ovakva predavanja omogućavaju interaktivnu komunikaciju i u skladu sa iskazanim utiscima planiramo dalji nastavak sličnih aktivnosti, shodno aktuelnoj situaciji kada sportske dvorane i sportisti miruju. Ovo je prilika da sportski stručnjaci nadograde ili bar obnove svoje znanje, a profesor Koprivica je sigurno najkompetentniji za to”, istakao je Salapura.

Dr Vladimir Koprivica bio je dekan beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu stručnog tima Košarkaške reprezentacije Srbije i  trenutno je član stručnog tima Košarkaškog kluba “Partizan”. U dva navrata tokom karijere boravio je na stručnom usavršavanju u Moskvi, predavao na više fakulteta u zemlji i inostranstvu i objavio preko 100 stručnih i naučnih radova. Savetnik je brojnih sportista olimpijaca i trenera. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5595/On-line_sportski_seminar_0.jpg