Počela distribucija paketa pomoći za penzionere sa nižim primanjima

Distribucija paketa pomoći u namirnicama za penzionere sa teritorije Grada Zrenjanina koji imaju mesečna primanja manja od 30 hiljada dinara, kao i za socijalno ugrožene sugrađane, počela je danas i trajaće narednih desetak dana. Paketi su pripremljeni u sportskoj hali “Medison” i podela se vrši preko kriznih štabova u mesnim zajednicama, prema spiskovima za tu teritoriju, a dostavu će obavljati volonteri koji su inače angažovani u lokalnim štabovima.
 
 
 
Prema poslednjim informacijama, biće podeljeno oko 14 hiljada paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima i još oko hiljadu paketa socijalno ugroženim sugrađanima, a na osnovu evidencija filijale u Zrenjaninu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad u Zrenjaninu.  
 
 
 
Povodom početka distribucije paketa, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da na ovakav način Grad Zrenjanin pokušava da pomogne našim najstarijim sugrađanima da lakše prebrode trenutnu tešku situaciju.
“Pozvali smo i naše privrednike da se uključe u ovu akciju i ja ovim putem izražavam zahvalnost svima koji su prihvatili poziv i pomogli na bilo koji način, finansijski ili materijalno. Najveći deo sredstava izdvojen je iz gradskog budžeta i lokalna samouprava će finansirati i ovu, kao i druge aktivnosti koje imaju za cilj da se pomogne našim sugrađanima u uslovima vanrednog stanja”, kazao je gradonačelnik. 
 
 
 
Dodao je da Grad Zrenjanin prati situaciju na državnom nivou, da implementira sve odluke koje donosi Krizni štab Vlade srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19, i da je u ovom trenutku najvažnije sačuvati ljudske živote, širenje epidemije i prebroditi vanredno stanje sa što manje posledica. Ponovio je da je među prvima u zemlji, odmah po proglašenju vanrednog stanja, Grad Zrenjanin oformio kol-centar za davanje informacija i pružanje pomoći najugroženijim sugrađanima, kao i da je među prvima organizovao podelu penzija angažovanjem komunalnih milicajaca. 
 
 
 
Gradonačelnik se posebno zahvalio volonterima, bez kojih se distribucija paketa pomoći ne bi mogla organizovati. 
“U ovu akciju uključio se veliki broj mladih ljudi, naših sportista, volontera Crvenog krsta, kao i volontera u svim mesnim zajednicama, jer zaista nije lako u ovakvim uslovima pripremiti i podeliti 15 hiljada paketa. Zahvaljujem se svim volonterima na angažovanju i pomoći”, rekao je Čedomir Janjić. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5583/Paketi_Medison_03042020_0.jpg