Pojačan pritisak u vodovodnoj mreži, grad počinje ugradnju pumpi gde je to neophodno

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je danas video-sastanak sa svojim najbližim saradnicima, koji su takođe u samoizolaciji, i saradnicima koji izvršavaju svoje zadatke u Gradskoj upravi. Jedna od tema sastanka bila je i aktuelna situacija sa vodosnabdevanjem i koraci koje će grad preduzeti da sanira sva “uska grla” u pojedinim stambenim zgradama. 

“Postrojenje za preradu vode radi bez problema i danas je dodatno povećan pritisak u vodovodnoj mreži. Rešavamo i problem koji se pojavio u pojedinim zgradama i to na način da ćemo sve te zgrade, a prema evidenciji “Vodovoda i kanalizacije” ima ih oko 30 u gradu, opremiti dodatnim pumpama i time problem pritiska rešiti u potpunosti. Pokrećemo postupak javne nabavke za sve neophodne pumpe i prateću opremu, grad će pronaći način da sve to finansira, i želimo da to obavimo u što kraćem roku”, kazao je gradonačelnik i dodao da je tehnički moguće rešavati do četiri ulaza u stambene zgrade sa jednom pumpom i da će to biti primenjeno gde god  je izvodljivo. 

Rekao je i da problem predstavljaju gubici vode u samoj mreži i u tom smislu dat je nalog JKP “Vodovod i kanalizacija” da se svi evidentirani kvarovi i havarije otklone u najkraćem roku, kako bi vodosnabdevanje građana u uslovima zabrane kretanja teklo bez zastoja. 

“Najvažnije u ovom trenutku je da Zrenjaninci imaju ispravnu vodu, koja zadovoljava sve vrednosti propisane pravilnikom i sve uslove da zvanično bude skinuta zabrana za njenu upotrebu za piće”, zaključio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5594/large_Grb_Indeks_300.jpg