U toku pakovanje 15 hiljada paketa pomoći za penzionere sa nižim primanjima i socijalno ugrožene sugrađane

U hali sportova “Medison” u toku je pakovanje paketa pomoći u namirnicama za penzionere sa teritorije Grada Zrenjanina koji imaju mesečna primanja manja od 30 hiljada dinara, kao i za socijalno ugrožene sugrađane. Prema evidencijama filijale u Zrenjaninu Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad grada Zrenjanina, takvih naših sugrađana je oko 15 hiljada i toliko se paketa i priprema. 
 
 
 
Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu, koje su obezbedili Grad Zrenjanin i različiti donatori. S obzirom da se radi o velikim količinama robe, u akciji sortiranja i pakovanja učestvuju i timovi volontera organizacije Crvenog krsta, jedinica civilne zaštite, Sportskog saveza grada Zrenjanina i sportista, kao i zaposlenih u Javnoj ustanovi “Sportski objekti”.
 
 
 
Koordinaciju čitavog posla obavlja gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je u stalnom kontaktu sa svim saradnicima, a za realizaciju u samoj hali zadužen je kabinet gradonačelnika. Gradonačelnik je ovim povodom rekao da Grad Zrenjanin brine o svojim najugroženijim sugrađanima i još jednom ih pozvao da ostanu u svojim domovima, da se pridržavaju svih mera zaštite u borbi protiv koronavirusa i da će im pomoć koju grad priprema stizati na kućne adrese. 
 
Prostor hale sportova pripremljen je prema svim propisanim merama zaštite, vrši se dezinfekcija, angažovana je čuvarska služba i obezbeđen video-nadzor. Donatori su obezbedili i namirnice za volontere koji su svakodnevno angažovani.
 
 
 
Distribucija paketa pomoći vršiće se putem kriznih štabova u svim mesnim zajednicama, na osnovu dostavljenih spiskova, a pomoć će na kućne adrese penzionera i socijalno ugroženih sugrađana dostavljati volonteri koji su i sada na terenu. Distribucija će početi po pristizanju i pakovanju svih namirnica koje su sadržaj paketa, a očekuje se da to bude u narednih nekoliko dana.  
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5578/Paketi_HalaMedison_0.jpg