Zrenjaninski penzioneri u šetnji posle 36 dana izolacije

Odlukom Vlade Republike Srbije o ublažavanju mera zabrane kretanja, penzionerima, odnosno licima starijim od 65 godina, od juče je omogućeno da tri puta nedeljno izađu iz svojih domova i šetaju u trajanju od pola sata, u krugu od 600 metara od lokacije stanovanja. U šetnju će moći utorkom, petkom i nedeljom, ali u vreme policijskog časa, u intervalu od 18 do 01 časa.

Tu mogućnost, nakon 36 dana provedenih u izolaciji, iskoristili su juče i brojni zrenjaninski penzioneri i mahom izašli na ulice u prvim satima kada im je to dozvoljeno. Poruku njima, ali i svim drugim našim najstarijim sugrađanima, uputio je i gradonačelnik Čedomir Janjić. 
“Zahvaljujem se našim najstarijim sugrađanima što su dali primer i svim ostalim građanima da se u potpunosti pridržavaju mera zabrane kretanja. Svojim ponašanjem i odgovornošću nesebično su nam pomogli da budemo jači, te da zajedno i gvozdenom disciplinom pobedimo koronavirus”, poručio je starijim sugrađanima gradonačelnik Janjić.

Podsećamo, jučerašnjom odlukom gradonačelnika, a na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, danas se ponovo otvaraju i sve zrenjaninske pijace, maloprodajni trgovinski objekti juče su već produžili radno vreme za jedan sat, a u punom obimu mogu da rade i različiti zanatski i uslužni objekti. Naravno, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera propisanih od Vlade Republike Srbije koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije korona virusa tokom trajanja vanredne situacije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5609/Penzioneri_setnja_0.jpg