Održana godišnja sednica Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin - na visini zadatka tokom vanrednog stanja

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin u petak, 15. maja, održana je redovna godišnja sednica Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin. Na sednici su usvojeni Izveštaj o radu Crvenog krsta Zrenjanin u 2019. godini i Plan rada za 2020. godinu. Sednici Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina Simo Salapura i sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović. 

Sednica je, u skladu sa propisanim merama prevencije, održana bez prisustva gostiju i uručivanja priznanja zaslužnim volonterima. Posebno je prezentovan rad organizacije Crvenog krsta Zrenjanin u vreme vanrednog stanja, a izuzetna zahvalnost upućena je, pre svega, mladim volonterima koji su bili nosioci aktivnosti.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura iskoristio je ovaj povod da se još jednom zahvali aktivistima Crvenog krsta, ne samo zbog angažovanja tokom vanrednog stanja, već i zbog svih akcija koje su organizovali i u kojima su učestvovali prethodnih godina. 
- Volonteri Crvenog krsta uvek su spremni da pomognu, da se odazovu našim pozivima za učešće u svim akcijama gde je to neophodno i ta je pomoć uvek pravovremena i dragocena. U pitanju su hiljade dobrovoljnih radnih sati, usmerenih ka pomoći našim ugroženim sugrađanima, ali i na angažovanje prilikom velikih sportskih takmičenja i gradskih manifestacija. Nikad nije izostala ni odgovarajuća reakcija kada je trebalo pomoći ugroženom stanovništvu u bilo kom delu naše zemlje. Naravno, tu su i brojne humanitarne akcije Crvenog krsta u lokalu, kao što su dobrovoljno davanje krvi, organizacija “Trke za srećnije detinjstvo”, edukacije i takmičenja iz oblasti prve pomoći, prijem za decu sa Kosova i Metohije i mnoge druge - ističe Salapura. 

Dodao je i da je Grad Zrenjanin pre nekoliko dana, prigodnim prijemom za volontere Crvenog krsta, takođe iskazao zahvalnost za sve što čine za ovu sredinu i naše sugrađane. Posebna zahvalnost upućena im je za rad tokom vanrednog stanja i pripremu i distribuciju pomoći našim najstarijim sugrađanima. 

Izvor: Organizacija Crvenog krsta Zrenjanin

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5640/CrveniKrst0.jpg