Investicije u Lukićevu dobar primer saradnje mesnih zajednica i lokalne uprave: u susret zahtevima i potrebama meštana

Obnova sale Doma kulture i restauracija spomenika u centru Lukićeva dobar su primer saradnje mesnih zajednica i lokalne uprave i izlaska u susret zahtevima i potrebama meštana, ocenjeno je danas prilikom posete tom selu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovih saradnika. U kratkom roku ispunjeno je obećanje dato od strane gradonačelnika, prilikom jedne od poseta tom selu, da će Grad obezbediti budžetska sredstva za te namene, i u saradnji s mesnom zajednicom i gradskim javnim ustanovama, na efikasan način rešiti probleme meštana. 

Kako je naveo predsednik Saveta MZ Lukićevo Marko Dupljanović, obnova sale Doma  kulture, oštećene u požaru pre više od jedne decenije, višestruko je značajna, jer će je koristiti svi meštani, a posebno učenici OŠ “Branko Ćopić” za svoje potrebe. U pitanju je jedna od najvećih sala na teritoriji Grada Zrenjanina, koja u ovom trenutku raspolaže sa 320 sedišta i imaće sve uslove za održavanje programa i od šireg značaja. Takođe, spomenik narodnom heroju Veljku Lukiću - Kurjaku, po kom je i selo dobilo ime, je bio u takvom stanju da je predstavljao opasnost po prolaznike, jer su sa njega otpadali pojedini segmenti.


- Vrednost radova na spomeniku bila je oko 1,4 miliona dinara, a restauracija je izvršena od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture i veoma smo zadovoljni na koji način je to realizovano. Kada je u pitanju sala Doma kulture, ona je sada funkcionalna za sve namene i u ovoj fazi zamenjena je pozornica, elektroinstalacije, rasveta, renovirani su prateći prostori, garderobe, sanitarni čvorovi. Predstoji nam još zamena sedišta i neke manje, mahom “kozmetičke” intervencije. Vrednost radova je oko 4,2 miliona dinara - istakao je Dupljanović. 

Izgled sale pre rekonstrukcije
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5701/Lukicevo_sala_0.jpg