Memorijal “Igrajmo za 16” u Zrenjaninu: “Čistoća” sastavlja tim za Beograd

Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16" u Zrenjaninu ove godine, zbog poznatih razloga, nije odigran u planiranom  terminu. A da se tradicija ne bi prekinula, organizovana je revijalna utakmica ekipa koje su do sada najčešće bile pobednici, a to su JKP “Vodovod i kanalizacija” i JKP “Čistoća i zelenilo”, koji su po dva puta do sada osvajali turnir.

Pehar pobednika ovogodišnjeg turnira “Igrajmo za 16” u Zrenjaninu osvojila je ekipa "Čistoće i zelenila". Nakon neizvesne utakmice savladali su "Vodovod i kanalizaciju" sa 3:2 , a odlučujući gol postignut je bukvalno u poslednjim sekundama utakmice iz penala.

"Utakmica je bila dobra, nijanse su odlučivale. Kako smo mi mogli da pobedimo tako su mogli i oni. Svaka čast svim učesnicima na igri, na fer i korektnom ponašanju", kaže Ivan Vukoje, kapiten ekipe JKP "Čistoća i zelenilo".

Tradicija odigravanja turnira nije prekinuta i to je nešto što organizatori u Zrenjaninu navode kao najvažniju pobedu, jer ako se zaustavi niz, velike su šanse da se dogodine na ovako nešto zaboravi, što niko od sportskih poslenika Zrenjanina ne želi da se dogodi.
"U proteklih osam turnira nastupilo više 400 fudbalera. To je najznačajnija poruka  humanosti koja je krenula iz Beograda i proširila se na gradove Srbije," navodi Nikola Božović iz Organizacionog odbora turnira.

Prvi put je turnir odigran na otvorenom, na terenu Sportskog centra "Partizan."
"Razmišljaćemo da u narednom periodu unapredimo ovakve kapacitete u okviru naše Javne ustanove, možemo da održavamo značajna takmičenja na terenima poput ovog", istakao je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Ekipa "Čistoće i zelenila" će reprezentovati Zrenjanin na završnom turniru grupe Gradovi 13. i 14. juna u Beogradu. Zbog ovogodišnjih okolnosti moći će da angažuje i fudbalere koji su bili predviđeni za druge timove na ovom turniru. Protivnici u grupnoj fazi će im biti selekcije Bora i Požarevca. 

Tekst i fotografije: Mile Novaković

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5670/Igrajmo_za_16_2020_0.jpg