Nova javna rasveta u punoj funkciji, rešen i problem rasvete kružne raskrsnice u Ulici Žarka Zrenjanina

- Grad Zrenjanin uložio je znatna sredstva u rekonstrukciju kompletne javne rasvete u samom gradu i u svim naseljenim mestima i efekti te investicije jasno se mogu sagledati. Zamenili smo više od devet hiljada živinih sijalica natrijumovim, ali i ugradili više od 350 novih komandnih ormara, čime su omogućene brže intervencije u slučaju kvarova, regulacija rasvete tokom noći i velike uštede u potrošnji električne energije, i do 70 odsto u odnosu na stanje u prethodnom periodu - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, nakon sinoćnjeg obilaska osvetljenog Gradskog stadiona i nekoliko ulica u kojima je u funkciji nova javna rasveta. 

On je dodao da su, tokom radova na rekonstrukciji rasvete, utvrđeni određeni problemi na pojedinim lokacijama, koji nisu mogli biti ispravljeni jednostavnom zamenom sijalica, već se pribeglo drugim tehničkim rešenjima. Jedan od problema koji je saniran na najbolji način je osvetljenje kružne raskrsnice u Ulici Žarka Zrenjanina, gde su juče završeni radovi na postavljanju centralnog stuba rasvete, sa četiri svetiljke, čime će ova raskrsnica postati znatno bezbednija za saobraćaj. 

Investicija vredna 380 miliona dinara višestruko je značajna za grad i podrazumevala je ne samo fizičku zamenu svih dotrajalih sijalica i svetiljki, već kvalitativno poboljšanje sistema upravljanja javnom rasvetom, usklađivanje sa zakonskom regulativom u ovoj oblasti, uštede u potrošnji i pojednostavljeno održavanje i intervenisanje u slučaju kvarova. Radove je izvelo preduzeće koje je dobilo posao na osnovu tendera, “Elektro Enerdži” iz Beograda, a angažovalo je i lokalnog kooperanta, firmu “Elektrolumen”.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5700/RASVETA_Zrenjanin_0.jpg