Održan sastanak Poslovnog saveta grada Zrenjanina: predstoji izrada Strategije održivog razvoja grada Zrenjanina za period 2021 - 2027. godine

Sastanak Poslovnog saveta Zrenjanina, održan je krajem prošle nedelje, a toj, šestoj po redu sednici, prisustvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov pomoćnik Duško Radišić, predsednik Saveta Živanko Radovančev, kao i direktor Privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, menadžer za logistiku kompanije “Drekslmajer” Branimir Joksimović, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina Goran Nešić, predsednik ZREPOK-a Budimir Jovanović, menadžer sirovinske logistike “Dijamanta” Ratko Vuković, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Miroslav Đurić, predstavnica kompanije “Fulgar ist” Ljiljana Kralj, predstavnik EPS - distribucija Zrenjanin Zoran Grahovac i sekretar Poslovnog saveta Olivera Radić.  

Kako je dnevnim redom i predviđeno, razmatrana je informacija o stanju privrede tokom i nakon vanrednog stanja zbog pandemije izazvane koronavirusom, kao i informacija o formiranju tima za izradu Strategije održivog razvoja grada Zrenjanina za period 2021 - 2027. godine.

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom upoznao članove Saveta sa aktivnostima koje se sprovode u gradu i planovima za naredni period, a govoreći o tački dnevnog reda koja se ticala stanja za vreme i nakon pandemije koronavirusom u gradu, rekao je da su Zrenjaninci bili disciplinovani, a Grad Zrenjanin dobro organizovan, te da je sve funkcionisalo na najbolji način i da je zabeležen manji broj zaraženih u odnosu na druge sredine. Kada je reč o Strategiji, naveo je, već postoje prioriteti o kojima će se posebno voditi računa.

Na ovom sastanku istaknut je veliki značaj učešća članova Saveta u izradi Strategije održivog razvoja grada, a prema rečima predsednika Radovančeva, najvažnije je delovati uzajamno, ka istom cilju i imati u vidu da su promene u mnogim oblastima veoma brze i dinamične, te im se grad mora prilagođavati i na njih adaptirati.    

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5660/Poslovni_savet_04062020_0.jpg