Počelo uređenje leve i desne strane Begeja, od lučnog pešačkog do železničkog mosta: menja se izgled i ovog dela grada

Nakon izmuljavanja i čišćenja Begeja u neposrednoj blizini lučnog pešačkog mosta, u naselju „Berbersko“, gde je izgrađen pristan u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbija – Rumunija, juče je nastavljeno uređenje leve i desne strane kanala Begej, na potezu do železničkog mosta. Radove su danas obišli zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić
 
 
 
 
Radišić je naveo da je rok za završetak tri meseca, a da je vrednost radova 40 miliona dinara. Ove radove, sa po 20 miliona dinara, finansiraju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“. 
- Građani imaju priliku da vide kako izgleda deo Begeja na kojem je izgrađen pristan, a koji smo uredili. Sada je, nakon uklanjanja vegetacije i izmuljavanja, tri puta širi na tom delu toka. Želimo da tako izgleda celom dužinom toka kroz Zrenjanin, da naši sugrađani mogu da uživaju u šetnji ili rekreaciji njegovim obalama - rekao je Radišić.
 
 
 

On je dodao da je na potezu čije je uređenje počelo planirana i gradnja staze, pa će praktično šetalište koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do takozvanih „malih ulica“ kod železničkog mosta, i vodiće pored škole “2. oktobar” i naselja “Ruža Šulman”. Takođe, u planu je i biciklističko-pešačka staza koja će povezati ovaj deo grada sa već postojećom stazom Zrenjanin - Ečka.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5702/Ciscenje_Begeja_19-06-2020_0.jpg