Rekonstrukcija trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića - proširenje, uz behaton kocke umesto asfalta

Kako je i najavio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom nedavne proslave dana naselja “Bagljaš”, počeli su radovi na rekonstrukciji trotoara duž Bulevara Veljka Vlahovića, najprometnije saobraćajnice u našem gradu. Radove je danas i obišao gradonačelnik, sa saradnicima, i uverio se da nisu u pitanju samo “kozmetičke” intervencije i popravke, već će glavna pešačka komunikacija u tom naselju dobiti sasvim novi izgled.

Radovi su počeli na potezu parne strane bulevara, između nadvožnjaka i zgrade mesnih zajednica, odnosno tržnog centra, a podrazumevaju uklanjanje asfalta i proširenje trotoara, sve do biciklističke staze, a potom i postavljanje behaton kocki. Ranije je na sličan način rekonstruisan plato ispred zgrade mesnih zajednica, a prošle godine su behaton kockama popločani staza i prostor iza zgrade, u Ulici 20. oktobra.

Gradonačelnik Janjić rekao je da se svim ovim radovima najvećem zrenjaninskom naselju daje izgled kakav i zaslužuje, s obzirom da u njemu živi oko 20 hiljada stanovnika.  
“Pre nekoliko godina uradili smo reparaciju biciklističkih staza na bulevaru „Veljka Vlahovića“, krenuli smo sa velikim projektom proširenja pešačke staze takođe ovde, na bulevaru. Ovo je prva faza radova, gde radimo dve ipo hiljade kvadrata, ukupna vrednost radova je 10 miliona dinara. Asfalt će zameniti behaton i kompletan prostor uklopiće se i u ambijent trga ispred zgrade mesnih zajednica, te nas nakon završetka radova očekuje kompaktna celina kompletnog bulevara”, istakao je gradonačelnik.

Predstavnik izvođača radova, zrenjaninske firme “Eko gradnja” i šef gradilišta, Siniša Kukin, kaže da je u toku realizacija prve faze planiranih radova na proširenju pešačke staze.
“U ovoj fazi radova uređuje se deonica od nadvožnjaka do Stražilovske ulice, širine četiri metra, sa uklapanjima ka tržnom centru i autobuskim stajalištima. Bulevar će funkcionalno i vizuelno biti na daleko višem nivou nego sada”, objasnio je Kukin.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5667/StazeBagljas2020_0.jpg