Saveti mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” obeležili slavu tradicionalnom dodelom priznanja

Odlukom saveta obe mesne zajednice koje čine najveće zrenjaninsko naselje - “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” - Vaznesenje Gospodnje ustanovljeno je kao zajednička slava, odnosno celokupnog naselja “Bagljaš”. U skladu s tim doneta je i odluka da se svake godine zaslužnim kolektivima i pojedincima dodeljuju plakete kao doprinos za afirmaciju i razvoj tog naselja. 
    
Već petu godinu za redom priznanja se dodeljuju građanima i drugim fizičkim i pravnim licima čije su aktivnosti od značaja za rad mesnih zajednica i to već na “Bagljašu” postaje tradicija. Kako ističu predstavnici obe mesne zajednice, to naselje svojim rukovođenjem predstavalja primer kako treba reagovati kada je pomoć najpotrebnija i posebno navode skorašnje vanredno stanje, kada je trebalo zbrinuti oko 600 starijih lica u izolaciji, za koje su volonteri nabavljali neophodne životne namernice i lekove. Takođe, podeljeno je više od 4000 humanitarnih paketa za penzionere i pojedine socijalno ugrožene kategorije.

Ove godine dobitnici nagrada su Milica Dosković, naša sugrađanka, vokalna solistkinja i član opere Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, koja se dokazala u radu sa ženskim, muškim i dečjim crkvenim horom „Sveti Arhangel Mihailo“ i koja vodi probe u prostorijama na Bagljašu. Dobitnik priznanja je i Crveni krst Zrenjanin, koji je pored svojih redovnih aktivnosti uspeo da angažuje svoje volontere na pakovanju i distribuciji paketa i dopremanju hrane i lekova penzionerima. 
    
Kancelarija za mlade, kao dobitnik, se takođe angažovala svojim volonterima i svakodnevno brinula o najstarijim sugrađanima u vreme vanrednog stanja, koje su  posećivali, snabdevali svim što im je bilo neophodno, uz ljubaznost i toplu ljudsku reč. Preduzeće DOO “Bomist” Zrenjanin, kao dobitnik plakete, je ustupilo sve svoje resurse kako bi pomogao u snabdevanju građana tokom ove pandemije. Nagrade i povelje su uručili Simo Salapura, predsednik saveta MZ „Sonja Marinković“ i Oliver Mitrović, član saveta MZ „Veljko Vlahović“. 

“Ove godine smo malo skromnije obeležili svoju slavu zbog poznatih razloga, ali smo tradiciju nastavili i zadovoljstvo je kada možemo da nagradimo naše sugrađane i organizacije koje su se istakle u svom radu.  Ovoga puta taj humanitarni aspekt je nekako bio u prvom planu, pa smo se opredelili da dodelimo priznanja onima koji su se posebno istakli, nesebično pomažući našim sugrađanima i radeći za dobrobit naših mesnih zajednica”, istakao je tokom svečanosti Simo Salapura, predsednik Saveta mesne zajednice “Sonja Marinković”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5648/Plakete_Bagljas_2020_0.jpg