Trodnevni seminar na temu održivog korišćenja prirodnih resursa i energetske efikasnosti

U organizaciji Grada Zrenjanina i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj – Banat, danas je u konferencijskoj sali zrenjaninskog hotela “Vojvodina” otvoren trodnevni seminar na temu “Održivo korišćenje prirodnih resursa i energetska efikasnost“. 

Seminar se realizuje u okviru projekta “Smart and Sustainable Energy Comsuption - SASEC“, finansiranog sredstvima Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, a namenjen je je predstavnicima lokalnih samouprava i javnih preduzeća, administratorima javnih objekata i predstavnicima privatnog i civilnog sektora sa teritorije Srednjeg Banata. Cilj seminara je pružanje podrške tranziciji u energetskom sektoru i procesima energetske efikasnosti, kako bi se upravljanje energijom u lokalu i regionu uskladilo sa obezbeđivanjem održive budućnosti za sve naše sugrađane i buduće generacije, odnosno uskladilo sa klimatskim i energetskim ciljevima EU i Republike Srbije u narednom periodu.

U okviru seminara obradiće se različite teme, uključujući energetsku tranziciju i klimatske promene, principe i primere dobre prakse energetske efikasnosti, ali i različiti modeli za planiranje, primenu i praćenje integrisanih akcija u oblasti smanjenja potrošnje energije i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Prisutne je, ispred Grada Zrenjanina, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, istakavši značaj projekta za pozicioniranje grada i našeg regiona u oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5650/RCR_Zrenjanin_0.jpg